El cinquantenari dels estudis de Matemàtiques a la Universitat de València arranca hui divendres amb una exposició i una conferència

Imatge de l'expo que s'inaugura a la Facultat de Matemàtiques.

Al llarg del curs 2016-17, la Facultat de Matemàtiques celebra el cinquantenari dels estudis de Matemàtiques a la Universitat de València. Hui divendres, dia 28, arranquen els actes commemoratius amb una conferència de Mercedes Siles i la inauguració de l’exposició titulada ‘El sabor de las Matemáticas’.

La conferència també porta per títol ‘El sabor de las Matemáticas: paisajes culinarios asombrosos’, i estarà a càrrec de Mercedes Siles, catedràtica d’Àlgebra de la Universitat de Màlaga. Tindrà lloc a les 12 hores al Saló de Graus de la Facultat de Matemàtiques. La conferència fa un recorregut per l’aventura que va suposar idear paisatges culinaris amb les matemàtiques com a ingredient principal per tal de veure com cuina i matemàtiques conflueixen i com la fotografia concedeix posteritat a l'univers creat després d'aquesta confluència.

El complement de la conferència és l’exposició ‘El sabor de las Matemáticas’, que s’inaugurarà en acabar la aquella al hall de la Facultat de Farmàcia, i que romandrà oberta fins al 12 de desembre. L’artífex de l’exposició és també Mercedes Siles, que ha comptat amb la col·laboració de José Carlos García, cuiner amb dues estrelles Michelin, i Pedro Reyes Dueñas, matemàtic i fotògraf. Gràcies a ‘El sabor de las Matemáticas’ es podrà visualitzar l’estreta connexió entre els somnis culinaris de les matemàtiques i els universos matemàtics de la cuina.

‘El sabor de las Matemáticas’ va ser exposada per primera vegada en 2012 a Málaga com homenatge al centenari de la Real Sociedad Matemática Española (RSME). Des d’aleshores l’exposició ha visitat Panamà, Santiago de Compostela, Granada, Cartagena, Córdoba, Pamplona i Almería. L’any 2014 la RSME li va concedir el segell de ‘Exposición RSME’. Al novembre de 2014, Mercedes Siles va ser conferenciant convidada als Math Encounters organitzats per el MoMath de New York.

Més informació en: http://webpersonal.uma.es/~MSILESM/El_sabor_de_las_Matematicas.html

Data d'actualització: 28 de d’octubre de 2016 08:00.

Llista de notícies