El col·lectiu AlumniUV dóna la benvinguda a la primavera amb un taller de jardineria al Botànic

Vista aèria del Jardí Botànic de la Universitat de València. Foto: J. Plumed.

Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València (AlumniUV) obri la temporada de primavera amb prop d’una desena d’activitats: un taller de jardineria al Botànic, la celebració del Temps de la Pansa amb un recorregut pels riuraus de la Vall d’Albaida, a més de noves rutes de l’aigua i dels castells valencians. També continuen les propostes gratuïtes com són el Club de Lectura, el programa Alumni Comparteix i una visita al Museu de Belles Arts Sant Pius V.

El dia 18 d’abril, el Jardí Botànic de la Universitat de València serà l’escenari d’un taller d’iniciació a la jardineria per a aprendre tècniques amb les quals millorar la cura de les plantes. També es faran esqueixos que es podran emportar a casa.
 
Les rutes de l’aigua i dels castells valencians tornen a l’abril el dia 25, amb la col·laboració del Club de Viatges Fil-per-Randa. D’una banda, AlumniUV proposa visitar Vallanca i el riu Bohilgues, afluent del Túria que es troba al Racó d’Ademús; i, d’una altra, conèixer el Marquesat de Moya, encapçalat per una fortalesa de gran capacitat defensiva al bell mig d’un paisatge espectacular.
 
A l’abril, sessió gratuïta de benestar i ‘mindfulness’
El programa Alumni Comparteix d’abril, d’inscripció gratuïta, proposa a l’abril (dia 22) un taller de relaxació consistent en una sessió de benestar i ‘mindfulness’, a càrrec d’Ana San Antonio, tutora de Pràctiques Externes de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València i membre d’AlumniUV. A la Sala Blava del Pavelló del Servei d’Esports, a les 16:30 hores, començarà la sessió d’aprenentatge de tècniques de relaxació i promoció del benestar personal.
 
Altres dues activitats gratuïtes del mes són el Club de Lectura, que amb motiu de la Setmana de Pasqua es trasllada al dia 21, i una visita al Museu Sant Pius V el dia 30.
 
Aquesta vegada, el Club de Lectura abordarà la novel·la ‘La lluvia amarilla’, de Julio Llamazares, un monòleg de l’últim habitant d’un poble abandonat del Pirineu aragonés. Quant a l’eixida del dia 30, consistirà en una visita guiada a la Sala Sorolla del Museu de Belles Arts Sant Pius V, plantejada des de la perspectiva del coneixement i l’entreteniment. Els assistents, a més de reconèixer i identificar les obres exposades de l’artista valencià, gaudiran de l’Art.
 
Temps de Pansa. Memòria del Riurau
Però l’activitat estrella de l’abril és l’anomenada ‘Temps de Pansa’, que es desenvoluparà en dues jornades: els dies 23 i 25. Dijous 23, l’edifici del carrer Amadeu de Savoia 4, seu del col·lectiu AlumniUV, acollirà la projecció del documental ‘Temps de pansa. La memòria del riurau’, realitzat per Carlos Fuster i Casimir Romero. La cinta tracta sobre un món ja quasi oblidat, el de l’elaboració de la pansa de moscatell, producte que va enriquir la societat del segle XIX i principis del XX. Aquesta activitat va ser fonamental, sobretot, a les comarques centrals valencianes. Fins i tot, la Vall d’Albaida no va escapar a aquesta producció, la qual va canviar el paisatge i el calendari agrícoles.
 
I dissabte 25 es farà una ruta guiada, d’uns 7,5 quilòmetres, que barrejarà les rutes de l’aigua i dels riuraus fins a Montitxelvo. Des de l’ermita de Sant Vicent, es visitarà els riuraus de Constantino i de l’Heretat de Linares, el palau, l’església, la font i el llavador de Terrateig. Després, a Montitxelvo, s’anirà al Molí de Micairent, la bassa de la Nava, el riurau de Mahiquet, la font de Ferri, la bassa del Sastre, l’aqüeducte i els riuraus del Camí Reial. I per la vesprada, més riuraus a la partida de la Font del Molí a Benicolet.
 
+Info: www.uv.es/amics
 

Data d'actualització: 26 de de març de 2015 07:00.

Llista de notícies