Conferència de María Santos-Sainz sobre la faceta periodística d’Albert Camus

Albert Camus

María Santos-Sainz presenta aquest dimecres 22 de febrer la seua investigació sobre Albert Campus periodista. Ho farà a les 12 hores a l’Aula 401 de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. L’autora ha recuperat la faceta periodística de Camus a través d’una iniciativa de micromecenatge. L’obra repassa la trajectòria de l’escriptor des de l’època de reporter a Alger fins la seua tasca com a editorialista a París.

La periodista i professora de l’Institut de Journalisme Bordeaux Aquitaine de l’Université Michel de Montaigne ofereix una conferència a la Universitat de València per a presentar el seu llibre ‘Albert Camus, periodista. De reportero en Argel a editorialista en Paris’. Es tracta d’un treball finançat per micromecenatge.

L'objectiu d'aquest llibre és recuperar al Camus periodista. Al periodista compromés, d'investigació, model a seguir en la professió i mestre de periodistes al costat de Kapuscinsky, Chaves Nogueres i Oteyza.

El llibre repassa la seua trajectòria des de l'època de reporter a Alger fins a la seua labor com a editorialista a París. Partint de la seua sèrie de reportatges sobre la misèria a Cabília i arribant als punxants editorials en favor de la democràcia i la pau en Alger Républicain i Soir Republicain (entre 1938 i 1940), i en Combat, durant la Guerra Mundial i primers anys de la postguerra.

Maria Santos-Sainz
María Santos-Sainz, doctora en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid, és professora titular de Periodisme en l’Institut de Journalisme Bordeaux Aquitaine de la Universitat Bordeaux Montaigne de Bordeus, la direcció de la qual ha exercit des de 2006 a 2012.

Abans de dedicar-se a la docència va ser redactora en la secció de Cultura i en els suplements ‘Cultures’ i ‘Llibres’ del periòdic Diario 16, i redactora cap de la revista Espanyoles en el Mundo.
 

Data d'actualització: 21 de de febrer de 2017 09:21.

Llista de notícies