Solta de globus i silenci en la Universitat per les víctimes de violència de gènere

Prop de 600 persones s’han concentrat en els tres campus de la Universitat per a participar en els cinc minuts de silenci per a recordar a les dones que han sigut víctimes de la violència de gènere. Durant l’acte s’ha fet una solta de globus per omplir de color morat i negre i visibilitzar la lacra social que és la violència contra les dones.

En el Campus de Blasco Ibáñez s’han concentrat en la plaça Darwin (en l’edifici de Rectorat) prop de 200 persones per a retre homenatge a les víctimes i denunciar la violència contra les dones. Encapçalades pel rector Esteban Morcillo i diversos membres de l’equip de Govern de la Universitat, un destacat nombre d’alumnes, professorat i personal d’administració i serveis s’ha sumat a la iniciativa. En acabar els cinc minuts de silenci s’han soltat 200 globus morats i rojos. 

En el Campus dels Tarongers també el mateix nombre de persones s’ha reunit a les portes de la Facultat d’Economia. En aquest cas també s’han soltat globus de color taronja. Després dels cinc minuts de silenci i la solta de globus, les autores Rosa i Manola Roig han llegit un text contra la violència de gènere. La Facultat acull durant aquest divendres i fins el dilluns l'exposició 'Nosaltres les Escriptores', comissariada per Rosa i Manola Roig. En el Campus de Burjassot-Paterna, les persones assistents han aplaudit la solta de 200 globus morats i 45 negres, un per cada víctima assassinada enguany.

L’Aula de teatre proposa un teatre fòrum hui divendres 25 de novembre amb la projecció de ‘Casa de Muñecas’ i un col·loqui posterior en la Sala Matilde Salvador de La Nau. L’acte que es farà a les 19:30 hores està organitzat per Theatre Forum Society en col·laboració amb el Centre de Documentació de Musica, Teatre i Dansa CultuArts.

Data d'actualització: 25 de de novembre de 2016 08:00.

Llista de notícies