Una conferència de Victoria Camps clausura hui el I Congrés de la Red Española de Filosofía

Una conferència de la filòsofa i exsenadora Victoria Camps clausura hui divendres el I Congrés de la Red Española de Filosofía, que se celebra en la Universitat de València (del 3 al 5 de setembre). Les sessions tenen lloc a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

El treball de Victòria Camps (Barcelona, 1941) destaca per la defensa del paper de la dona en la vida política, denunciant-ne la seva exclusió; la convicció en l'Estat del benestar com a un valor a defensar enfront de la concepció liberal que pretén reduir l'Estat al mínim; una activa defensora de la democràcia participativa i d'una ètica que contribueixi a la formació de la ciutadania.

La conferència de Camps començarà a les 18:30 hores.

Nascuda en 2012 i integrada per la Conferència Espanyola de Deganats de Filosofia, l’Institut de Filosofia del CSIC i més de quaranta associacions de totes les orientacions temàtiques, nivells educatius i comunitats autònomes, la REF s’ha proposat organitzar un congrés internacional de Filosofia amb periodicitat triennal.

L'objectiu és que siga un espai de trobada de la comunitat filosòfica espanyola, obert a la participació de col·legues d’altres països, en el qual tinguen cabuda totes les temàtiques i orientacions filosòfiques, i on es puguen abordar-se els nombrosos problemes que actualment són objecte de recerca i de debat en els més diversos camps del pensament, inclosos els problemes de l’educació i la didàctica de la filosofia.

El I Congrés se celebra sota el títol ‘Los retos de la Filosofía en el siglo XXI’, i tindrà dues conferències plenàries (una d’inauguració i una altra de clausura); diverses seccions temàtiques, amb les seues corresponents taules de comunicacions; simposis, tallers, presentacions de llibres i altres publicacions, a proposta dels participants i prèvia selecció pel comitè científic; i l’assemblea general de la REF.

Tota la informació i el programa es pot consultar en: http://redfilosofia.es/congreso/

 

Data d'actualització: 5 de de setembre de 2014 08:00.

Llista de notícies