El debat sobre la comarcalització valenciana clou la Universitat d’Estiu de Gandia

Alumnes d'un curs de la 33a Universitat d'Estiu de Gandia.

La sala d’actes de la Casa de Cultura Marqués González de Quirós acull aquest dimarts, 26 de juliol, a les 20 hores, la cloenda de la 33a edició de la Universitat d’Estiu de Gandia (UEG): una taula redona amb el títol ‘La comarcalització valenciana, oportunitat o necessitat’, que estarà moderada pel professor de Geografia de la Universitat de València Joan Carles Membrado.

El debat comptarà amb la participació del director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Generalitat, Josep Lluís Ferrando; el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; la diputada provincial de Mancomunitats i Comarcalització, Diana Morant; i la regidora de Territori a l’Ajuntament de Dénia i geògrafa, Maria Josep Ripoll.

Ferrando abordarà quins són els projectes polítics del nou govern per a l’organització territorial valenciana. El vicerector Jorge Hermosilla donarà la seua visió acadèmica com a expert en territori. Així mateix, Morant exposarà el plantejament de la Diputació de València sobre aquesta qüestió, mentre que Maria Josep Ripoll centrarà la seua atenció en el debat sobre les comarques centrals. 

D’altra banda, aquest dilluns, 25 de juliol, tenen lloc els últims cursos de la UEG sobre ‘Aproximació al patrimoni cultural de les comarques centrals valencianes’ i ‘Introducció al ‘Mindfulness’ a l’empresa: cap a una gestió positiva de l’estrés i el lideratge’. 

En acabar l’activitat formativa, l’espai de debat i reflexió que proposa aquesta taula redona sobre la situació de les comarques centrals posarà el punt i final a l’edició d’enguany, que ha comptat amb més de 400 alumnes matriculats i centenars d’assistents a les diverses activitats obertes, com les Nits o les ponències, presentacions i taules redones.
 

Data d'actualització: 25 de de juliol de 2016 13:05.

Llista de notícies