Debat sobre ‘emprenentatge’ i desenvolupament local, a Gestalgar

Vista de Gestalgar des del castell.

Gestalgar ha acollit aquest divendres, 30 de gener, la jornada ‘Emprenentatge empresarial i economia social’, organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i l’Ajuntament de la localitat, en col·laboració amb Imelsa (Diputació de València). L’objectiu era analitzar les bases de l’economia social i que el públic descobrira ‘l’emprenentatge’, és a dir, l’aprenentatge durant l’emprenedoria.

L’alcalde de Gestalgar, Raúl Pardos Peiró; el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; i el representant d’IMELSA, José Luis Pellicer, van inaugurar la jornada en la Casa de la Cultura de la localitat. Aquesta jornada és fruit de l’acord de col·laboració entre la Universitat i l’Ajuntament que, amb el suport de la Diputació de València, pretén formar i informar a la ciutadania sobre emprenedoria, així com incidir en les possibilitats de desenvolupament local a través de les aportacions dels especialistes de la Universitat de València en diferents camps de l’empresa. 
 
Després de la inauguració, el professor Joaquín Martín Cubas (Dpt. de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració) va obrir el torn de ponències amb una anàlisi sobre com fomentar el desenvolupament local a través d’una bona governança democràtica. Segons les seues paraules, aquest ha de basar-se en “encoratjar plantejaments estratègics holístics que aprofiten tots els recursos materials i humans d’una localitat, que estimulen l’aprenentatge i la innovació, que mobilitzen la població i la facen protagonista del seu futur”. 
 
A continuació, el catedràtic Joan Ramón Sanchis Palacio (Dpt. de Direcció d’Empreses Juan José Renau i director de l’Institut Universitari d’Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria) va oferir una conferència titulada ‘L’emprenedoria des de l’Economia Social i Cooperativa’. Va advocar per la necessitat de crear empreses socialment responsables, amb una fi social i en les quals les persones siguen la clau del seu creixement; i va afegir que aquestes empreses han de ser la base d’un nou model productiu fonamentat en el coneixement, el capital humà i la investigació. En el món rural aquestes iniciatives tenen una gran transcendència.
 

Data d'actualització: 31 de de gener de 2015 07:00.

Llista de notícies