Debat sobre la necessitat de la la inclusió del gènere en els projectes d’investigació dins del Programa Marc Horitzó 2020

Un moment de la inauguració

La Universitat de València acull aquest divendres 24 d’octubre la XIII Assemblea General de la Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas (AMIT). “La perspectiva de gènere en la investigació” és l’eix central de la jornada que inclou una conferència sobre la inclusió del gènere en el programa marc Horitzó 2020 així com l’entrega dels diplomes ad honorem a Carmen Alborch i Forges.

El rector de la Universitat de València inaugurarà la jornada “La perspectiva de gènere en la investigació” que tindrà lloc al Col·legi Major Rector Peset i que s’iniciarà amb una conferència sobre la promoció de la igualtat de gènere en la investigació i la innovació, a càrrec de Patricia Reilly, integrant del Gabinet de la Comissària d’investigació de la Comissió Europea, Márie Geoghegan-Quinn. I és que el Programa Marc Horitzó 2020, amb 80.000 milions d’euros per al període 2014-2020, exigeix que la igualtat de gènere és un tema transversal i així ho assenyala al seu reglament “garantirà la promoció eficaç de la igualtat entre homes i dones i de la dimensió de gènere en el contingut de la recerca i la innovació “

A continuació es desenvoluparà una taula rodona amb les intervencions de Josepa Cucó, catedràtica d’Antropologia de la UV, Isabel Morant, catedràtica d’Història de la UV, Flora de Pablo, professora d’investigació del CSIC i Miguel Ángel Sánchis, catedràtic de Física de la UV que posaran l’èmfasi en la perspectiva de gènere en la investigació ens els seus camps respectius. Tres són els objectius a acomplir, segons el programa H2020: l’equilibri de gènere en els equips d’investigació, l’equilibri de gènere en la presa de decisions i la integració de la dimensió de gènere en la investigació i la innovació de contingut.

L'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT), està presidida en l’actualitat per Capitolina Díaz, doctora per la Universitat de Londres, és professora titular de Sociologia en la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, dins del Departament de Sociologia i Antropologia Social, i ha desenvolupat càrrecs de responsabilitat en oficines estatals i altres universitats involucrades amb la dona, com en els ministeris d'Igualtat i d'Educació i Ciència, o a la Universitat d'Oviedo.

Les línies de recerca sobre les quals ha centrat el seu treball estan relacionades amb la sociologia del gènere, polítiques públiques d'igualtat, desigualtat i relacions de poder en la família, dona i treball, sociologia de l'educació i metodologia de les ciències socials. Entre les seues publicacions recents destaquen el llibre “Sociologia y género”  AMIT es va fundar en 2001 i compta amb 550 sòcies que defensen la paritat de sexes en tots els àmbits de l'activitat investigadora, inclosa la participació en recerca i en la presa de decisions sobre polítiques científiques, així com en la promoció professional.

La jornada dedicada a la perspectiva de gènere en la investigació, que està oberta al públic interessat, compta amb la col·laboració de la Universitat de València i del programa For women in sciencie de la Fundacio L’Oreal. 

La senadora Carmen Alborch i l’humorista Forges són la sòcia i el soci ad honórem que AMIT ha nomenat aquest any estaran presents en l’acte per recollir el seu diploma.

 

Data d'actualització: 23 de d’octubre de 2014 13:32.

Llista de notícies