El Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València commemora el seu 40 aniversari

Emili Casanova, Laia Miralles, Maria Josep Cuenca, Antoni Ferrando.

El Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València commemora el seu 40 aniversari amb un seguit d’actes que comencen aquest dimecres, dia 14 de setembre. La sala d’actes Manuel Sanchis Guarner, de Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, acull la sessió inaugural, a partir de les 18 hores. L’acte serà emés en directe pel canal de Youtube de la Facultat.

El departament fou creat per Manuel Sanchis Guarner l’any 1976. Fins a aquell moment, el mateix Sanchis Guarner, primer catedràtic de Lingüística Valenciana, impulsava uns cursos extra-curriculars de valencià. I anteriorment hi hagué seminaris i altres iniciatives que la dictadura franquista va avortar.

En l’acte d’aquest dimecres hi intervindrà Emili Casanova, director actual del departament; Lluís Alpera (Universitat d’Alacant), Vicent Salvador (UJI), Vicent Miralles (Facultat de Magisteri) i Antoni Ferrando (Universitat de València).

Maria Teresa Cabré (Universitat Pompeu Fabra; Institut d’Estudis Catalans) pronunciarà una ponència titulada ‘Convergència i variació: els treballs sobre gramàtica i lèxic de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans’. Serà presentada per Maria Josep Cuenca.

Després està previst un testimoni i trajectòria d’una antiga estudianta: Maite Coves (professora de l’IES Carrús d’Elx i escriptora). Clourà una actuació del Grup de teatre CRIT: l’Espill (patrocinat Vicerectorat de Cultura i Igualtat)

El programa es pot consultar clicant ací.

Data d'actualització: 13 de de setembre de 2016 13:09.

Llista de notícies