L’empresa Biópolis SL renova el seu compromís amb la Universitat de València en el foment de les vocacions científiques

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el conseller delegat de Biópolis SL, Daniel Ramón, han signat la renovació del conveni que té com a objectiu patrocinar la participació de l’equip València/Biocampus de la Universitat de València en el concurs internacional de biologia sintètica iGEM organitzat pel MIT de Boston.

L’iGEM és la competició més important en biologia sintètica per a estudiants pregraduats en la qual participen més de 240 equips d’arreu del món. L’equip de la Universitat de València, València/Biocampus, aconseguí en l’edició de 2013 la medalla d’or en la fase europea celebrada a Lió i a la final de Boston, el premi a la Millor Nova Aplicació en Biotecnologia, competint amb universitats com Standford, Ottawa, Hong Kong o les universitats politècniques de Lausanne i Eindhoven.  València/Biocampus va rebre emfàtiques felicitacions dels jutges de l’iGEM, del secretari general d’Universitats del Govern d’Espanya, Federico Morán, i del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, entre d’altres.

Per a Daniel Ramón, conseller delegat de Biópolis, la participació de la Universitat de València en el concurs iGEM és una de les accions més innovadores i encertades que una institució acadèmica pot fer per formar una nova generació de científics i tecnòlegs valencians. Biópolis SL és una empresa biotecnològica ubicada al Parc Científic de la Universitat de València que ofereix serveis d’investigació, desenvolupament i producció per als sectors agroalimentari, farmacèutic, químic i energètic, així com també a centres d’investigació públics. Fou fundada el 2003 com un spin-off del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) juntament amb tres socis industrials, CAPSA (Corporación Alimentaria Peñasanta), el grup de capital de risc Talde i Naturex España S.A.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, es mostrà molt satisfet per la renovació d’aquest conveni i anima les empreses valencianes a seguir la iniciativa duta per Biópolis, i treballar conjuntament en aquestes actuacions prioritàries per a la Universitat de València de promocionar les vocacions científiques i prestar  suport als joves talents valencians.
L’equip València/Biocampus està constituït per dotze estudiants de biologia, bioquímica, biotecnologia, enginyeria informàtica i enginyeria industrial, supervisats per un equip de vint científics i estudiants de doctorat. El projecte està liderat, entre altres, per Manel Porcar i Juli Peretó, investigadors de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València, i tutoritzat també per científics de Biópolis.

El projecte València/Biocampus també disposa del suport del programa Campus Sostenible, l’Oficina de Polítiques d’Excel·lència, la Delegació d’Estudiants, la Càtedra de Divulgació de la Ciència UCC+i, el Col·legi Major Rector Peset, la Fundació General i el Consell Social de la Universitat de València.

La vicerectora de Sostenibilitat i Planificació, Clara Martínez, que va assumir la representació institucional en la fase final de Boston, té la convicció ferma que cal impulsar aquestes línies d’actuació com a programa d’excel·lència docent i com una acció de responsabilitat social de la Universitat de València respecte a la societat valenciana. “Va ser impressionant veure en directe, a Boston, tot l’esforç i l’excel·lència dels nostres estudiants defensant el seu projecte premiat amb un important guardó. Enguany se celebra el 10è aniversari de la creació d’aquesta competició i, de moment, València/Biocampus consta com l’únic equip espanyol que hi participa. Només per la trajectòria d’èxits que tenim en aquesta competició i pel treball que desenvolupen els estudiants, els investigadors i les empreses que donen suport a aquest projecte, com Biópolis, podem assegurar que ens trobem ja en l’elit mundial de la biologia sintètica”.

Data d'actualització: 17 de d’abril de 2014 14:14.

Llista de notícies