Encontre d’estudiants, premi de debat universitari, la filosofia en educació i un Jardí Etnobotànic... en infoUniversitat

portada infoUniversitat

Trobada formativa i de convivència de les agrupacions i òrgans de representació de l’estudiantat; reconeixement al Jardi Etnobotànic d’Aras com a iniciativa mediambiental en el concurs de cementeris; la filosofia en educació; premi de debat universitari a estudiants de Dret; encontre d’innovadors... en aquest número d’InfoUniversitat que es pot consultar clicant ací.

Quaranta representants d’estudiants de les diverses associacions i organismes de la Universitat van participar el cap de setmana en una jornada de formació. L’estudiantat ha intercanviat en aquesta trobada, organitzada per la Delegació d’Estudiants, experiències i informació sobre diversos aspectes de la vida acadèmica.

L’antic cementeri d’Aras de los Olmos, a la comarca dels Serrans, havia estat en desús des del 1955 fins que fa només uns anys es va reconvertir en un nou jardí etnobotànic de plantes medicinals i útils. El jardí ha estat ara reconegut com a millor iniciativa mediambiental en un concurs de cementeris que convoca la revista ‘Adiós Cultural’. Joaquín Martín, professor de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de València, és un dels impulsors de la iniciativa.
 
Tres estudiants de la Facultat de Dret de la Universitat de València han guanyat el IV Torneig InterPoli de Debat Universitari, organitzat per la Universitat Politècnica de València. Aquesta és la segona vegada consecutiva que un equip de la Universitat aconsegueix el guardó.

Aprendre dels que saben per a poder innovar amb garanties és la idea base de ‘Valencia Connect’, la primera trobada que s’ha realitzat entre joves emprenedors i empreses consolidades amb un format innovador. La jornada va tindre lloc aquest mes d’octubre al Centre Cultural La Nau i van assistir-hi més de cinc-centes persones.

Si hi ha un col·lectiu especialment maltractat per la Llei Wert, la Llei Orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (LOMQE), aquest és el que aglutina els filòsofs. El professor de Filosofia de l’IES Les Alfàbegues de Bétera, Ángel Vallejo; i el catedràtic de Filosofia de la Universitat, Vicente Sanfélix, parlen sobre aquesta situació i el paper de la filosofia en la formació de les persones.

Data d'actualització: 27 de d’octubre de 2016 11:39.

Llista de notícies