Es presenta en la Universitat el document de Ferran 'el Catòlic' que eleva l’ofici de Velluters a art

Inauguració

El document signat en 1479 per Ferran ‘el Catòlic’ que eleva l’ofici de Velluters a art serà presentat hui divendres en la Facultat de Geografia i Història en el marc del Congrés Internacional de les Rutes de la Seda. El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, serà l’encarregat de presentar el valuós document acompanyat pel director del Col·legi de l'Art Major de la Seda de València, Vicente Genovés, i els professors de la Universitat de Saragossa, Germán Navarro i de la Universitat de València, Ricardo Franch.

Es tracta, segons els experts, d’un important document històric datat a València el 13 d'octubre de 1479 i propietat de l'Arxiu Provincial. El document és un privilegi del rei Fernando II d'Aragó, ‘el Catòlic’, en el qual confirma les primeres ordenances del Gremi de ‘Velluters’, que eleva l'ofici a art. La presentació es farà a les 12:30 hores en l’Aula F3.4 de la facultat.

En la presentació Jorge Rodríguez estarà acompanyat pel director del Col·legi de l'Art Major de la Seda de València, Vicente Genovés, i els professors de la Universitat de Saragossa, Germán Navarro i de la Universitat de València, Ricardo Franch.

La Facultat de Geografia i Història de la Universitat acull des del 26 i fins el 28 d’octubre el Congrés Internacional de les Rutes de la Seda a Espanya i Portugal. A la inauguració del dia 26 van assistir, Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura; Carmen Sahuquillo, de l’AVT; els vicerectors Guillermo Palao, coordinador del programa de la Ruta de la Seda a la Universitat de València, i Jorge Hermosilla; Ester Alba, degana de la Facultat de Geografia i Història; i Ricardo Franch, professor de la Universitat de València i coordinador, juntament amb Germán Navarro, del congrés internacional.

El programa es pot consultar ací.
 

Data d'actualització: 28 de d’octubre de 2016 10:18.

Llista de notícies