L’escriptor Mathias Énard, Premi Goncourt 2015, presenta a La Nau la seua última novel·la sobre Orient Pròxim

Mathias Enard: Boussole (Actes Sud, 2015). ‘Brújula’ (Literatura Random House).

L’Aula Magna de La Nau acull aquest dilluns, 26 de setembre, a les 19 hores, la presentació del llibre ‘Brújula’, l’última novel·la de l’escriptor francés Mathias Énard, Premi Goncourt 2015, en la qual l’autor presenta la seua pròpia visió d’Orient: des de les fantasies de les 1.001 nits fins al context actual de crisis majors. L’entrada a l’acte és lliure fins a completar l’aforament.

Mathias Énard visitarà La Nau de la Universitat de València en una trobada organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat, l’Institut Français i l’editorial Penguin Random House. Moderarà l'acte el vicerector Antonio Ariño. També participarà el director de l’Institut Français, Gérard Teulière.

Énard és un expert en Orient Pròxim: ha cursat estudis d’àrab i persa, ha passat llargues estades a la zona i ha sigut professor d’àrab a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seua fascinació per aquest territori es transmet en cadascuna de les seues nombroses novel·les, també en el seu últim llibre, ‘Brújula’, guardonat amb el prestigiós Premi Goncourt l’any passat i que ara es presenta a València amb motiu de la seua publicació a Espanya.

Nocturna, envolupant i musical, ‘Brújula’ conté, a més, una erudició generosa i un humor agredolç. És un viatge i una declaració d’amor, una cerca de l’Altre dins de nosaltres i una mà tendida per a construir un pont entre Orient i Occident.

L’escriptor
Mathias Énard va nàixer el 1972 a Niort, França. Es va establir a Barcelona l’any 2000, on va participar activament en diverses revistes culturals, entre elles la desapareguda ‘Lateral’. Membre del consell de redacció de la revista ‘Inculte’ a París, el 2005 va ser elegit escriptor resident a la Vila Médicis de Roma. Ha exercit de professor d’àrab a la Universitat Autònoma de Barcelona. És autor de les novel·les ‘La perfección del Tiro’ (2004), ‘Remontando el Orinoco’ (2006), ‘El manual del perfecto terrorista’ (2007), ‘Zona’ (2008), ‘Habladles de batallas, de reyes y elefantes’ (2011), ‘El alcohol y la nostalgia’ (2012) i ‘Calle de los Ladrones’ (2013). Ha estat guardonat amb diversos premis, entre els quals destaquen el Premi de la Francofonia 2004, el Prix Décembre, el Prix du Livre Inter o el Premi Goncourt dels Estudiantes l’any 2010.
 

Data d'actualització: 23 de de setembre de 2016 09:00.

Llista de notícies