Experts internacionals presenten els nous avanços per a garantir el rendiment dels satèl·lits

La Ciutat Politècnica de la Innovació, parc científic de la Universitat Politècnica de València, acull fins al divendres 19 de setembre, la VIII edició del Congrés Internacional MULCOPIM. El congrés està organitzat per la Universitat de València, en col·laboració amb l'Agència Espacial Europea, el Consorci Espacial Valencià, i la Universitat Politècnica de València.

Durant aquesta trobada, que reuneix a més de 150 experts internacionals, es donen a conèixer nous avanços desenvolupats en el camp de les telecomunicacions espacials, en concret, en la prevenció dels fenòmens de descàrrega Multipactor, Corona i Inter-Modulació Passiva.

“Prevenir aquests destructius fenòmens és essencial per a assegurar el correcte funcionament dels satèl·lits i naus espacials; al llarg d'aquests tres dies de conferència, podrem conèixer les últimes recerques en aquest camp a nivell mundial, de cara a garantir el correcte funcionament dels equips de radiofreqüència embarcats”, apunta David Raboso, president del congrés MULCOPIM des de fa més de 15 anys.

Per la seua banda, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha destacat que “cal incloure aquest congrés en un context de diverses activitats conjuntes amb l'Agència Espacial Europea, i en aquesta línia podem estar molt orgullosos perquè implica la gran i important activitat de la nostra Facultat de Física. A més és un exemple magnífic de col·laboració institucional al màxim nivell”.

Des dels anys 90, l'Agència Espacial Europea (ESA) ve organitzant aquest congrés internacional sobre els citats fenòmens. Els dos primers - Multipactor i Corona- es produeixen quan la transmissió de radiofreqüència des del satèl·lit a Terra supera un determinat nivell de potència i provoca camps electromagnètics molt intensos que poden arribar a deteriorar i inhabilitar els components del satèl·lit. Per la seua banda, el fenomen de la intermodulació passiva provoca interferències amb la conseqüent deterioració en la qualitat del senyal rebut en Terra.

El congrés MULCOPIM s'ha convertit en un punt de referència mundial per a tots els avanços realitzats en aquest camp de coneixement, així com punt de partida per a futures col·laboracions entre la indústria i les diferents institucions de R+D+i en el sector espacial.

D'altra banda, durant la celebració d'aquesta trobada internacional, l'empresa Aurora Programari and Testing, spin off de la Universitat de Valènciai la Universitat Politècnica de València, presentarà els seus nous desenvolupaments per al modelatge i prevenció d'aquests fenòmens.

La vuitena edició del congrés MULCOPIM compta amb el patrocini de les empreses Orbital, Times Microwave, Keysight Technologies, Aurora Software and Testing, Dare Development, Rohde&Schwarz, DISTRON, CST, Álava Ingenieros i FULTON.

Més informació : http://www.mulcopim.org/

Data d'actualització: 17 de de setembre de 2014 13:22.

Llista de notícies