L'exposició de la Univeristat de València sobre Elías Tormo s'exposa en la Universitat de Barcelona

Expo Tormo a Barcelona.

La mostra, titulada ‘Elías Tormo i l'I centenari de la Història de l'Art en la universitat espanyola’, s'exhibeix en la Universitat de Barcelona fins al 3 de novembre. Comissariada per Luis Arciniega (Dpt. Història de l'Art) i promoguda pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, l'exposició repasa la vida d’Elías Tormo i el seu important llegat en la Història de l’Art como a disciplina universitària.

L'exposició tracta la polifacètica figura d'Elías Tormo (Albaida, 1869 – Madrid,1957), catedràtic, degà, vicerector i rector de la Universitat Central, membre del Centre d'Estudis Històrics, del patronat del Museu del Prado, de la Junta d'Iconografia Nacional, de les reals acadèmies de Belles arts i de la Història, del Parlament i el Senat, ministre d'Instrucció Pública i Belles arts..., i una personalitat transcendental en la Història de l'Art. En 1904 va obtenir la càtedra de "Història de les Belles arts" en la Universitat Central, que en 1913 va passar a denominar-se de "Història de l'Art", circumstància que es commemora. La figura de Tormo és rellevant en la institucionalització de la disciplina, així com en la seua professionalització i socialització a través de mesures de protecció del patrimoni artístic i de la seua difusió a través del turisme.

La mostra ha sigut comissariada pel Dr. Luis Arciniega (Dpt. Història de l'Art, UVEG) i promoguda pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, es va inaugurar en la Facultat de Geografia i Història al desembre de 2013, s'ha exhibit a Albaida i Gandia, i des del dia 16 d'octubre fins al 3 de novembre s'exhibeix en la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. En l'acte de presentació, que va tenir lloc el citat dia 16 van participar els/as doctores/as Francesc Xavier Roigé Ventura, degà de la Facultat de Geografia i Historia, Mireia Freixa Serra, vicedegana d'aquesta Facultat, M. Rosa Terés Tomàs, directora del departament d'Història de l'Art, Rosa Subirana Rebull, directora del Màster d’Estudis Avançats d’Història de l’Art, i Luis Arciniega, comissari de l'exposició. Aquest últim, el Dr. Josep Maria Fullola i donya Clara Beltrán van oferir tres conferències sobre l'activitat i contribució d'Elías Tormo a la Història de l'Art com a disciplina universitària a la qual va assistir nombrós públic.

Data d'actualització: 24 de d’octubre de 2014 13:11.

Llista de notícies