La Facultat de Farmàcia acull la presentació del Programa VLC-BIOMED

Cartell de la presentació.

El saló de Graus de la Facultat de Farmàcia (Campus de Burjassot/Paterna) va acollir dimarts, 21 d'octubre, la presentació del Programa VLC-BIOMED. La vicerectora de Recerca i Política Científica de la Universitat de València, Pilar Campins, inaugurà la sessió. També va intervindre José Vicente Castell, director general de l'Institut Recerca Sanitària La Fe.

Aquest Pla d'Acció VLC-BIOMED s'emmarca en les iniciatives per a la creació de recursos conjunts per a la investigació i la innovació del programa de millora científica i transferència del coneixement del Campus d'Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS que està finançat amb fons del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. 

El Programa VLC-BIOMED constata l'avanç constant de la tecnologia en els últims temps, unit a la seua aplicació a l'àrea de la Biomedicina, que ha permès millorar en gran manera el diagnòstic i tractament a pacients d'una enorme varietat de patologies. No obstant açò, el grau de complexitat actual fa imprescindible l'existència d'una col·laboració estreta multidisciplinària entre investigadors de ciències de la vida, investigadors de ciències socials o investigadors de perfil d'enginyeria amb investigadors de perfil biomèdic, a fi de desenvolupar i posar en pràctica, de forma més eficaç i efectiva, les innovacions sorgides.

En resposta a aquesta situació, la Universitat de València i l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe/Institut de Recerca Sanitària La Fe han engegat un Pla d'Acció per a la Cooperació en R+D+i, denominat Programa VLC-BIOMED.

El Pla d'Acció està format per diferents iniciatives amb l'objectiu de fomentar les aliances entre investigadors/professionals de les diferents institucions i impulsar l'engegada de projectes de recerca o d'innovació coordinada, que donen lloc a noves innovacions en l'àmbit de la salut.

Una de les iniciatives engegades per les institucions per a aquesta anualitat 2014 són la presentació de Manifestacions d'interès/Cerca de partners.`Previ a la celebració de la Jornada, i amb l'objectiu de trobar el partner més adequat en l'altra entitat, s'obri un termini de presentació de Manifestacions d'Interès, que poden ser problemes tècnics/clínics no resolts i capacitats/tecnologies que poden donar solució a aqueixos problemes. 

Amb les manifestacions rebudes, es concertaran reunions one‐to‐one a celebrar el dia de la Jornada, per a afavorir la generació dels projectes en cooperació. 

També es crearà una manifestació d'interès en la pàgina http://vlc-biomed.es/index.php/ideas

I es revisaran les idees publicades que cerquen soci en l'altra institució:

http://vlc-biomed.es/index.php/colaboradores

El termini per a la recepció de manifestacions d'interès fins al dilluns 10 de novembre.

Data d'actualització: 22 de d’octubre de 2014 08:00.

Llista de notícies