Les facultats de Medicina de la Universitat i de la UTSW de Dallas promouen la col·laboració en recerca biomèdica

Facultat de Medicina i Odontologia.

Les facultats de Medicina de la Universitat de València i de la University of Texas Southwestern (UTSW) de Dallas protagonitzen aquest dijous i divendres una trobada científica internacional per potenciar la col·laboració d’ambdues entitats en matèria de recerca biomèdica. La trobada té el suport del Campus d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS i de la Generalitat Valenciana.

L’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia, al campus de Blasco Ibáñez, acollirà la jornada, en la qual participaran professors i investigadors de la Universitat de València i de la UTSW, que van signar un acord de col·laboració en docència i recerca el 2013. També hi intervindran membres d’alguns centres de recerca claus en el desenvolupament de l’estratègia d’especialització en salut del Campus d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS, com ara de l’Institut d’Investigació Sanitària Incliva (Universitat de València-Hospital Clínic Universitari).
 
Aquesta trobada científica de la Facultat de Medicina de la Universitat i el Medical Center de la UTSW de Dallas, “vol promoure noves vies de treball conjunt entre els professionals de les dues institucions, i també potenciar la transferència dels seus resultats en benefici de la millora de la qualitat de vida de la societat”, apunta la vicerectora de Sostenibilitat i Planificació, Clara Martínez, qui obrirà la sessió demà a les 9 hores.
 
Durant les dues jornades de treball s’exposaran l’actualitat i els avanços en les especialitats d’oncologia, neurologia, cardiovascular, mecanismes moleculars i noves tecnologies aplicades a la biomedicina, conegudes com les ciències òmiques.
 
UN CENTRE DE REFERÈNCIA ALS EUA
El degà de la Facultat de Medicina i Odontologia, Federico Pallardó, remarca que aquesta trobada resultarà “molt enriquidora, ja que s’hi presentaran projectes de primera línia científica internacional i es detectaran futures col·laboracions en les diverses especialitats biomèdiques”. A més, “també és destacable el treball en comú amb la UTSW, perquè es tracta d’un centre de referència als Estats Units (EUA) i la seua facultat de medicina atresora el prestigi d’haver tingut sis premis Nobel, un encara emèrit avui en dia, mentre que molts dels seus professors han esdevingut membres de l’Acadèmia Nacional per a les Ciències dels EUA i de l’Institut de Medicina”, subratlla Pallardó.
 
Més informació i programa complet:
http://www.uv.es/utswuveg/
 

Data d'actualització: 4 de de març de 2015 11:30.

Llista de notícies