L’ETSE i la Facultat de Farmàcia, seus de l’última jornada del X Fòrum d’Ocupació, aquest dijous

El X Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València celebra hui dijous, 26 de novembre, l’última jornada al Campus de Burjassot-Paterna, on s’hi han instal·lat novament els estands i es realitzarà una quinzena d’activitats. La fira es podrà visitar a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) i a la Facultat de Farmàcia, de 10 a 17 hores.

En la seua aposta per l’actual demanda laboral de les empreses tecnològiques, la Universitat de València dedica aquesta jornada exclusiva a crear sinergies entre empreses, universitat, estudiantat, titulats i investigadors mitjançant el punt de trobada que suposa el Fòrum a la seu de l’ETSE. Ací, a més de poder entrevistar-se cara a cara amb els representants d’empreses tecnològiques punteres, els visitants podran assistir a activitats gratuïtes.
 
Apple animarà els assistents a començar la seua carrera tecnològica a través de les seues botigues; Coritel, empresa de programació, consultoria i altres activitats relacionades amb la informàtica, ofertarà noves oportunitats en l’àrea de la tecnologia; el Servef impartirà una sessió sobre la importància de la marca personal i les xarxes socials en la cerca d’ocupació; Grupo Esmalglass Ítaca, indústria química, parlarà de la gestió del talent; Uteach Limited, agència de reclutament especialitzada en educació, llançarà una oferta de més de 200 llocs de treball al Regne Unit per a professorat d’educació secundària; HP&LEITAT, també consultoria informàtica, presentarà la sisena edició del seu programa Inno+Talent25; Fermax, empresa especialitzada en equips de telecomunicacions per a edificis, donarà les claus per a passar a formar part de la seua plantilla professional; Capgemini, empresa consultora informàtica, relatarà la seua experiència en la creació, dins de la Universitat de València, de la Càtedra per a la innovació en el desenvolupament del programari; i ADEIT tornarà a parlar de pràctiques i emprenedoria per a l’ocupació de les persones titulades.
 
El X Fòrum d’Ocupació, inaugurat el passat dimarts a la Facultat de Dret (Campus dels Tarongers), ha acollit, al llarg de tres dies i als tres campus, més de 60 empreses i entitats, pertanyents a 24 sectors d’activitat diferents. Organitzat per l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral-OPAL de la Universitat de València, aquest Fòrum es converteix en un pont de comunicació entre ocupadors i futurs ocupats, i professionals qualificats ja titulats. La seua prioritat és acostar l’empresa al món universitari i que hi haja un intercanvi entre els diferents potencials laborals i investigadors.
 
Campus de Blasco Ibáñez
El Fòrum es traslladà ahir dimecres al Campus de Blasco Ibáñez. Durant tot el matí, les facultats d’Infermeria i Podologia, i de Geografia i Història exerciren com a seus de prop d’una quinzena de presentacions, xarrades, taules redones i tallers, entre els quals, es trobava una sessió dedicada a l’emprenedoria en l’àrea d’Humanitats.
 
La taula d’emprenedoria va comptar amb la participació de la plataforma de micromecenatge de la Universitat de València, Uniempren (http://www.uniempren.es), Caminart, Geoturismo SLU i Marketingeo. Els ponents explicaren les seues experiències com a emprenedors dins de les Humanitats.
 
Altres ponents d’aquest àmbit van ser Intermedia Fresh Thinking, que va oferir formació en emprenedoria i finançament en indústries culturals; Centre UNESCO València Mediterrània, que parlà sobre l’oportunitat d’ocupació internacional que suposa el nou projecte d’UNESCO i la Ruta de la Seda; Olympia Metropolitana, entitat gestora d’espais culturals, que reflexionà sobre la gestió cultural com a eixida professional; i ADEIT, la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València, que animà a la cerca d’ocupació a través de les pràctiques i l’emprenedoria.
 
En l’àrea de  la Salut, prop d’una desena d’activitats ocuparen la jornada. Hi Hagué reclutament d’infermers i infermeres per a treballar a Irlanda i Regne Unit; testimonis personals de professionals sanitaris que treballen a l’estranger; recerca i desenvolupament; ofertes d’ocupació a França per a fisioterapeutes, odontòlegs i metges especialistes; pràctiques i emprenedoria; i oportunitats d’ocupació en l’entorn d’un institut d’investigació sanitària com l’INCLIVA, per exemple.
 
Més informació i programació detallada, en el web del X Fòrum d’Ocupació:
http://www.uv.es/forodempleo
 
També es pot seguir el Fòrum a través de Facebook i Twitter en facebook.com/opaluv i @OPAL_valencia
 
Fullet informatiu
 

Data d'actualització: 26 de de novembre de 2015 08:00.

Llista de notícies