Francesc Valldecabres, nou director de l’Orfeó Universitari de València

Francesc Valldecabres.

Francesc Valldecabres és el nou director de l’Orfeó Universitari de València. Valldecabres (València, 1980) substitueix Constantino Martínez-Orts, que ha ocupat el càrrec durant els últims set anys. En aquest temps, l’Orfeó ha rebut múltiples guardons, com la Medalla de Plata per a Cor Mixt en els Choir Olympic Games 2006 de Xiamen (Xina), el Primer Premi d’Havaneres i del públic en el LIII Certamen Internacional d’Havaneres de Torrevella 2007, la Distinció de l’Orde de Jaume I, atorgada per la Generalitat Valenciana, i més recentment la Medalla al Mèrit en les Belles Arts per la Reial Acadèmia de Sant Carles de València el 2011.

Amb Constantino Martínez-Orts, per tant, l’Orfeó Universitari de València ha assolit un nivell vocal molt elevat, cosa que l’ha permès interpretar obres simfonicocorals junt amb l’Orquestra de València, com el Stabat Mater, op. 58 del compositor txec Antonin Dvořák, o Les Campanes, op. 35 del rus S. Rakhmàninov.

Valldecabres ha manifestat sentir-se “molt il·lusionat amb el projecte i amb moltes ganes de començar a treballar-hi de valent. Crec que l’Orfeó Universitari de València és un cor amb moltes possibilitats i amb el qual m’agradaria incidir en la seua versatilitat en els repertoris i projectes”.

Francesc Valldecabres va nàixer a València el 1980. Ha estat director de la Coral Universitària d’Alacant, de l’Orfeó d’Aldaia, director assistent del Cor Jove dels Països Catalans, director del Grup Ricercare. A més, ha dirigit més de tres-cents concerts corals i simfonicocorals i el seu repertori dirigit ha comprès des del Rèquiem de Victoria o les Ensalades de Fletxa fins a la Missa Brevis i els Chichester Psalms de Bernstein o el Carmina burana d’Orff, passant per Funeral Sentences, Welcome to all the pleasures i Come ye sons of art de Purcell, La Messe de Minuit de Charpentier, el Requiem de Mozart, el Requiem de Fauré i moltes altres obres més.

Interessat pel patrimoni valencià, ha transcrit i recuperat nombroses obres del s. XVIII de Pradas, Morera o Vidal, i especialment del compositor d’Aldaia P. Fuentes (1721-1768) i els seus misereres i “villancets”. A més, ha estrenat obres de compositors valencians com P. de Luis i J. Sanz. Valldecabres ha estat també director artístic del cicle de música vocal La Veu al Bon Temps (2000-2011) de l’Ajuntament d’Aldaia. Pertany al cos de professors de música i arts escèniques de la Generalitat Valenciana en les especialitats de Llenguatge Musical i Cor, i actualment és professor del Conservatori Professional de València.
 

Data d'actualització: 7 de de febrer de 2012 10:12.

Llista de notícies