Frank Zappa, a La Nau de la Universitat

Frank Zappa.

La Universitat de València analitzarà l’obra de Frank Zappa i la seua influència en una jornada titulada ‘Música i política. Frank Zappa en l’actualitat’. Diversos experts debatran sobre la vigència d’un dels músics més cèlebres del segle XX en un acte dedicat a reivindicar-ne el llegat fílmic i musical. La cita serà aquest dilluns, 26 de gener, a les 18 hores, al Centre Cultural La Nau, i comptarà amb la presència del músic Julián Hernández, membre del grup Siniestro Total i un dels més coneguts deixebles del músic nord-americà.

La jornada d’anàlisi començarà amb la projecció en versió original subtitulada de la pel·lícula ‘Video from Hell’, un documental realitzat per Frank Zappa als anys huitanta en què el músic presenta una defensa de la llibertat d’expressió juntament amb actuacions musicals que arremeten contra l’extrema dreta nord-americana. En acabar la projecció, tindrà lloc una taula redona amb la presència de Julián Hernández (Siniestro Total), el músic i escriptor Román García i els professors de la Universitat de València Óscar Barberá i Jenaro Talens. La taula estarà moderada per Manuel de la Fuente, professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat i traductor de l’autobiografia de Zappa.
 
A la taula redona es comentaran els aspectes més destacats de la pel·lícula i es debatrà sobre l’obra del músic. Frank Zappa va ser un dels compositors més importants de la cultura rock del segle XX. Va enregistrar prop de setanta discos entre els anys seixanta i els anys noranta, en els quals usava les diferents influències de la música contemporània (des de la música clàssica fins al pop) per a elaborar un discurs d’oposició frontal a les polítiques reaccionàries del govern dels Estats Units. El seu llegat encara exerceix una enorme influència en l’actualitat i roman com un dels músics més lúcids i originals del segle XX.
 
Aquest acte l’organitza l’Aula de Cinema i el Màster en Interculturalitat, Comunicació i Estudis Europeus de la Universitat de València. L’entrada és lliure fins a completar la capacitat de la sala.
 

Data d'actualització: 23 de de gener de 2015 10:07.

Llista de notícies