La Fundació Lluís Alcanyís de la Universitat realitza revisions mèdiques a xiquets sahrauís acollits en l'estiu

La Fundació Lluís Alcanyís de la Universitat de València participa un any més en les revisions optomètriques i odontològiques de xiquetes i xiquets sahrauís que estan passant l'estiu en el territori valencià. Un total de 310 xiquets, entre 9 i 13 anys, han arribat enguany a la Comunitat Valenciana, a través de les Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV).

En la Clínica Optomètrica s'ha revisat la vista de 25 xiquets. Des del centre recorden que per les condicions del Sàhara és comú que aquests xiquets presenten problemes d'ull sec i tinguen xicotetes ametropies i problemes cornials que es poden solucionar o minimitzar si es detecten a temps.

En aquestes revisions també ha participat la Clínica Odontològica, que ha atès a un total de 20 pacients que presentaven, en la seua majoria, càries en les dents temporals. Així mateix, s'han realitzat radiografies, obturacions i extraccions per a corregir les patologies presentades.

Les revisions en les dues clíniques han sigut realitzades amb la col·laboració desinteressada de l'alumnat del Grau d’Òptica i Optometria i del Màster en Odontopediatria.

Quasi 5.000 xiquets sahrauís passaran un període de vacances amb famílies d'acolliment del territori espanyol. Les estades es realitzen a través de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí en col·laboració amb la Delegació Nacional Sahrauí i les delegacions sahrauís en les diferents comunitats autònomes.

Aquest programa solidari, que porta en marxa des dels anys 90, facilita a les famílies espanyoles acollir, durant dos mesos, a menors procedents dels campaments de refugiats sahrauís situats en Tinduf. El projecte ‘Vacances en pau’ permet la cohesió de les dues cultures proporcionant a aquests xiquets unes vacances a Espanya.

Data d'actualització: 21 de de juliol de 2017 13:02.

Llista de notícies