Homenatge a les universitàries pioneres, drons d'alumnes, codi de bones pràctiques i fons artístic de la Diputació... en infoUniversitat

Portada infoUni

Un homenatge a 60 dones pioneres en la gestió i govern de la Universitat de València, un miler d’alumnes presentant els seus drons en el campus de Burjassot-Paterna, l’elaboració d’un codi de conducta i bones pràctiques amb la participació de la comunitat universitària i especialistes de la Universitat per a redescobrir el fons pictòric de la Diputació... són els temes d’aquest número d’InfoUniversitat que es pot consultar clicant ací.

La Universitat ha retut homenatge a prop de 60 dones pioneres en el govern de la institució: càrrecs generals de govern (vicerectores, secretària general) i càrrecs generals de gestió (vicegerentes). A més, també han rebut un homenatge les primeres administradores de centres i les pioneres en serveis universitaris. L’homenatge és la continuació del que es va encetar l’any passat arran d’un estudi encarregat per la Unitat d’Igualtat a la professora Isabel Morant per a identificar les dones acadèmiques pioneres en l’accés al govern i la gestió acadèmica universitària en cadascuna de les estructures que la conformen. Enguany, a més, s’ha inclòs, com a novetat, el col·lectiu d’Administració i Serveis.

La Fira Aèria, un projecte educatiu que conjumina tecnologia i creativitat perquè joves d’entre 12 i 18 anys aprenguen a construir drons amb finalitats educatives i de desenvolupament social ha arribat a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la Universitat de València. Els drons han sigut realitzats per alumnes de 63 instituts i col·legis valencians, i en l’acte han participat prop de 1.000 persones.

La Unitat d’Igualtat ha posat en marxa una campanya d’informació i difusió sobre el nou codi aprovat en la Universitat de València, l’elaboració del qual depén també de les contribucions i suggeriments de la comunitat universitària fins el 30 de juny. Per tal que estudiantat, professorat i personal d’administració i serveis puga realitzar aportacions que el milloren el codi està en exposició pública.

El vídeo de la setmana d’infoUniversitat està dedicat a aquesta campanya d’informació i difusió del nou codi de conducta i bones pràctiques. Elaborat per la Unitat d’Igualtat, mostra algunes de les situacions en què es poden trobar membres de la comunitat universitària al llarg de la seua vida.

Especialistes de la Universitat han recuperat el fons patrimonial de la Diputació de València. El grup d’investigació universitari VALuART, dirigit pel catedràtic d’Història de l’Art Rafael Gil, va proposar a la Diputació la catalogació especialitzada i completa dels vora 4.000 béns artístics amb que compta la institució. Les obres recorreran diverses poblacions valencianes per a ser exhibides en diferents exposicions.

Data d'actualització: 25 de de maig de 2017 10:49.

Llista de notícies