Inclusió social, diversitat familiar, benestar infantil i alimentació ètica, en el concurs ‘Socialgo!’

Socialnest.

Socialnest ha donat a conèixer els set projectes d’emprenedoria social que han participat enguany en el seu Programa d’Incubació empresarial. I ho ha fet en el marc de la tercera edició de ‘Socialgo!’, un esdeveniment anual que posa fi a deu mesos de formació d’emprenedors, els projectes dels quals s’han convertit en empreses socials amb l’ajuda d’aquest programa.

Pal·liar el risc d’exclusió social al barri de la Chanca (Almeria) en col·laboració amb una conservera artesanal de peix; art i cultura a l’abast de tots mitjançant programes d’inclusió social; un sistema d’agenda online per a millorar la comunicació professional-familiar en escoles infantils; eines de suport a la comunicació entre membres de famílies adoptives; programes de teràpia, educació i oci assistits amb l’ajuda d’animals; reciclatge a domicili per a la fabricació d’abonament orgànic, i elaboració de compostos bioactius naturals i sostenibles a força de matèria primera nadiva, són les set iniciatives emprenedores convertides en empreses socials gràcies a l’impuls rebut pel Programa d’Incubació de Socialnest.
 
Els projectes del Tesoro de Creppi, Sinteno, Háblame de mí, Reciclean, Nunna Online, Q’omer BI i Fundació ACAVALL han sigut presentats en la tercera edició de ‘Socialgo!’, l’acte mitjançant el qual aquesta incubadora d’empreses socials dóna visibilitat a un programa de suport a l’emprenedor que inclou formació, mentorització, contactes i visibilitat, entre altres serveis orientats a facilitar la creació i consolidació d’empreses econòmicament viables i d’impacte social. 
 
Socialnest, situada en el Parc Científic de la Universitat de València, és una organització pionera de suport a persones compromeses per millorar la realitat social i mediambiental a través de la creació d’empreses generadores de riquesa, ocupació i millora social. “Els models de negoci que s’han presentat tenen un nexe en comú i és que estan integrats per persones que tenen una visió transformadora de la societat”, comenta Margarita Albors, responsable de Socialnest. “I aqueix canvi i contribució prové de la seua pròpia acció, és a dir, mitjançant el seu projecte cerquen resoldre un problema social de la comunitat a la qual pertanyen. Un emprenedor social es diferencia d’un emprenedor en què cerca solucionar un problema del seu entorn per sobre de tot i no emprén amb l’únic objectiu de maximitzar beneficis”, conclou.
 
Durant l’acte, els emprenedors han presentat els seus models de negoci davant tres-centes persones, pertanyents al món de l’empresa o interessades en aquest tipus d’emprenedoria.
 
En aquesta edició, ‘Socialgo!’ ha comptat amb la participació de l’empresari Enrique Rubio, propietari de Quadern Rubio, qui ha transmés la seua pròpia experiència al capdavant de l’empresa familiar i de la fundació homònima, la fi de la qual és donar suport a la labor educativa de moltes persones a tot el món, enfrontant en aquests moments els reptes de la nova era tecnològica.
 
L’acte s’ha tancat amb el lliurament de reconeixements a diverses entitats que han donat suport a la tasca de Socialnest, com ESIC, La Caixa i el Parc Científic de la Universitat de València.
 
Veure vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=fRuSdKmJdRU
 

Data d'actualització: 24 de de desembre de 2014 07:00.

Llista de notícies