El IX Fòrum d’Ocupació tanca hui les portes a Burjassot en una jornada que reunirà una trentena d’organitzacions

El IX Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València es clausura hui a la Facultat de Farmàcia, al Campus de Burjassot-Paterna, en una jornada que reunirà prop d’una trentena d’estands de 10 a 18:30 hores. La fira d’aquest dijous, 27 de novembre, acollirà una quinzena d’activitats entre xarrades, tallers i conferències, al voltant de la tecnologia, i recerca i desenvolupament.

La jornada de hui estarà dedicada a l’Àrea de Ciències Bàsiques amb la presència de 29 empreses dels sectors industrial, de desenvolupament tecnològic, enginyeria, R+D i de perfil tècnic.
 
El Fòrum va ser inaugurat dimarts passat, a la Facultat de Dret (Campus dels Tarongers). Al llarg d’aquests tres dies (25, 26 i 27 de novembre), més de huitanta empreses, institucions i entitats de diversos sectors econòmics s’han donat cita als tres campus de la Universitat de València sota el lema ‘La clau del teu futur’.
 
Va obrir el Fòrum el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, qui va expressar el compromís de la institució acadèmica amb l’ocupació dels seus egressats i egressades. “Cap universitat, i menys la nostra, pública i amb una població de vora 50.000 estudiants, pot ser insensible al seu futur”, va dir. “El Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València vol donar resposta a un dels problemes més greus que tenen les persones recentment titulades: la desocupació”, va afirmar. Així mateix, el rector va fer referència al treball constant de la Universitat, a través d’informes i estudis, per tal de conèixer les oportunitats de cada titulació i millorar així la inserció professional dels egressats i egressades.
 
Per la seua banda, el director de l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL) de la Universitat de València, Vicent González-Romà, va definir el Fòrum d’Ocupació com a “una oportunitat perquè les empreses tinguen contacte directe amb els candidats”. “Tenim evidències que les empreses aprofiten aquest context per a realitzar contractacions. Candidats que, l’any passat, estaven lliurant el seu currículum a aquesta banda de l’estand, enguany estan darrere”, va assenyalar.
 
L’acte de inauguració va comptar, a més, amb la presència de la vicerectora de Postgrau de la Universitat de València, Rosa Marín; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; el director del Parc Científic de la Universitat de València, Juan Antonio Raga; representants d’empreses i institucions col·laboradores amb la Fundació General de la Universitat de València; degans, administradors i administradores de centres del Campus dels Tarongers; el regidor de Joventut de l’Ajuntament de València, Cristóbal Grau; i representants dels col·legis professionals valencians.
 
La novena edició del Fòrum, organitzat per l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL), a través de la Fundació General de la Universitat de València, s’ha celebrat el dia 25, a la Facultat de Dret (Campus dels Tarongers), on assistiren 36 empreses; el dia 26, a la Facultat de Medicina i Odontologia (Campus de Blasco Ibáñez), amb 18 estands; i hui, dia 27, es troba a la Facultat de Farmàcia (Campus de Burjassot-Paterna), on es reuniran 29 organitzacions.
 
Amb aquest encontre, durant el qual s’han realitzat més de quaranta activitats entre ponències, xarrades, tallers i taules redones, es pretén crear un pont de comunicació entre ocupadors i futurs ocupats, i professionals qualificats ja titulats, acostant així l’empresa i el món universitari. De fet, tenen accés al Fòrum tant estudiants i titulats de la Universitat de València com d’altres institucions acadèmiques.
 
Els visitants del Fòrum podran intercanviar informació cara a cara amb els responsables de cadascuna de les entitats participants, lliurar el seu currículum i assistir a les activitats programades, la major part de les quals consistiran en xarrades que serviran per a que cada empresa informe sobre les seues ofertes de treball, processos de selecció i perfils professionals demandats.
 
L’assistència és totalment lliure (de 10 a 18:30 hores), si bé cada jornada s’ha dirigit a determinades àrees de coneixement en concret. Dimarts, al Campus dels Tarongers, el Fòrum se centrà en Economia, Ciències Jurídiques, Socials i Magisteri. Hi assistiren diversos despatxos d’advocats, i multinacionals de la distribució i de la consultoria, així com els col•legis professionals d’economistes, advocats i graduats socials, l’Agència Tributària i ONGD, com ara Cruz Roja.
 
Ocupació a Europa
Dimecres, dia 26, la trobada al Campus de Blasco Ibáñez va estar enfocada, especialment, a les àrees de la Salut i Humanitats. Destaca l’encontre amb la Xarxa Eures Comunitat Valenciana (xarxa de cooperació de serveis europeus d’ocupació) que tractà les oportunitats d’ocupació a Europa per a professionals del sector sanitari. 
 
D’altra banda, l’emprenedoria també comptà amb un espai en aquesta jornada. Com a novetat, enguany s’abordà la iniciativa empresarial dins del medi rural.
 
Els estands que es trobaren al hall de la Facultat de Medicina i Odontologia van correspondre, bàsicament, a perfils sanitaris i a recerca i desenvolupament (R+D).
 
Aconsegueix una Tablet
L’OPAL ha tornat a organitzar un concurs per a premiar amb una Tablet Samsung Galaxy WIFI (16 GB) l’assistència, tant al Fòrum com a les activitats prèvies la passada setmana, de l’estudiantat i les persones titulades de la Universitat de València. El sorteig se celebrarà hui, a les 18:45 hores, en el Fòrum de Burjassot, a l’estand OPAL-Facultat de Farmàcia.
 
 
Més informació i programació detallada, en el web del IX Fòrum d’Ocupació:
http://www.uv.es/forodempleo
 
També es pot seguir el Fòrum a través de Facebook i Twitter en facebook.com/opaluv i @OPAL_valencia
 

Data d'actualització: 27 de de novembre de 2014 08:00.

Llista de notícies