Jornada de mobilització en defensa de la universitat pública

Manifestació del 22M, des del Campus de Blasco Ibáñez.

La Universitat de València ha viscut aquest dimarts una jornada de mobilització en defensa de la universitat pública. Els principals sindicats havien convocat una vaga, amb el suport d’organitzacions d’estudiants. Una manifestació va partir des de la porta de la Facultat de Geografia i Història. D’acord amb dades de Gerència de la Universitat, el seguiment de la vaga va ser d’un 53,80% entre el PDI i d’un 55,32% entre el PAS. Els sindicats eleven el percentatge fins al 70%. El 85% de les classes es varen suspendre.

Segons la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública, el govern del PP ha aprovat una altra reforma del sistema universitari “amb l’oposició de tota la comunitat universitària, sense debat polític ni social, sense una avaluació de la implantació de l’última reforma i sense cap justificació creïble de les seues propostes”.
 
En l’escrit de convocatòria de la mobilització, s’afegeix: “A hores d’ara, en els darrers mesos del seu mandat, el Govern ha començat a aprovar tres Decrets que modificaran l’ordenació dels ensenyaments universitaris, els requisits per a la creació de centres i Universitats i el sistema d’acreditació del professorat, fonamental per a l’accés a la professió docent investigadora. La proposta de transformar les titulacions a l’esquema 3+2, si tenim en compte els altíssims preus dels estudis de postgrau i les grans dificultats per a l’accés a beques i ajudes, dificultarà l’accés a l’Educació Superior a l’estudiantat amb menys poder adquisitiu i provocarà una disminució significativa del nombre d’estudiants universitaris”.
 

Data d'actualització: 25 de de març de 2015 07:00.

Llista de notícies