José A. García Sáez, premiat pel Centre d’Estudis Polítics i Constitucionals

José Antonio García Sáez.

L’antic becari i investigador de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH) José Antonio García Sáez ha guanyat el Premi Luis Díez del Corral que atorga el Centre d’Estudis Polítics i Constitucionals d’Espanya. El prestigiós premi li ha sigut concedit per la seua tesi doctoral ‘Pau política i dret internacional. Una contraposició entre el pacifisme polític de Hans Kelsen i el realisme polític de Hans J. Morgenthau’, que ha dirigit la professora i investigadora de l’IDH Cristina García Pascual.

José Antonio García Sáez, que en l’actualitat és professor a la Facultat de Jurisprudència de Saltillo en la Universidad Autònoma de Coahuila, Mèxic, és llicenciat en Dret i màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional per la Universitat de València. El professor García Sáez continua vinculat a l’IDH, del que va ser becari d’investigació fins a 2014. Les seues àrees de recerca s’estenen també a l’estudi de les teories sobre la justícia global en relació amb els nous moviments socials, la protecció internacional dels drets socials, econòmics i culturals, els moviments migratoris o els drets dels animals i la justícia ambiental.
 
El professor i fundador de l’IDH, Javier de Lucas, ha mostrat la seua satisfacció per aquest premi, que ha dit, li ha “produït una sensació agredolça perquè posa de manifest la vàlua dels joves investigadors que es formen en el nostre institut, però alhora agreuja la sensació d’impotència que ens produeix el fet que per culpa de les retallades del Govern no puguen continuar treballant ací i es vegen obligats a emigrar”. “No solament és una injustícia –ha afegit– sinó que també és un despropòsit acadèmic i un malbaratament econòmic”.
 
El Premi Luis Díez del Corral ha sigut concedit al jove investigador valencià per unanimitat del jurat. Està dotat amb 3.000 euros i el seu objecte és posar en valor tesis doctorals relatives a Història de les Idees i de les Formes Polítiques, Teoria Política Normativa i Filosofia Política. El Centre d’Estudis Polítics i Constitucionals és un organisme depenent del Ministeri de la Presidència, la missió del qual consisteix a fomentar l’anàlisi de la realitat jurídica i sociopolítica nacional i internacional, prestant especial atenció a totes aquelles qüestions relatives al Dret espanyol i a les institucions de països iberoamericans, així com a les relacions d’aquests amb Europa.
 

Data d'actualització: 26 de d’abril de 2015 07:00.

Llista de notícies