José Luis Villacañas parla en La Nau de l’experiència del segle XX i la probabilitat de l’humanisme

José Luis Villacañas.

El catedràtic d’Història de la Filosofia a la Universitat Complutense de Madrid José Luis Villacañas imparteix aquest dijous, 18 de desembre, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, la conferència ‘L’experiència del segle XX i la probabilitat de l'humanisme’. L'acte s'inscriu dins del cicle de conferències amb motiu de la celebració del primer centenari del Col·legi Major San Juan de Ribera.

La conferència, d’entrada lliure fins a completar la capacitat de la sala, comença a les 19:30 hores a l’Aula Magna de la Nau.
 
Des de setembre de 1916, amb l'única interrupció de la Guerra Civil, el Col·legi Major San Juan de Ribera ha format professors universitaris, artistes, metges, investigadors, juristes, polítics entre els quals es troba José Luís Villacañas qui va ser becari mentre estudiava Filosofia en la Universitat de València en els anys setanta.
 
El proper 2016 el col·legi complirà 100 anys i amb motiu d'aquesta commemoració s'han programat una sèrie d'actes, entre els quals es troba un cicle de conferències que es porta desenvolupant des de gener de 2014 conclourà en 2015. El cicle de conferències està organitzat pel mateix col·legi juntament la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València. Alguns dels ponents que s'han confirmat per al present curs són, entre uns altres: José Vicente Castell, director de l'Institut de Recerca Sanitària La Fe; Vicente Carbonell, registrador de la propietat, Antonio Pich, catedràtic de Física de la Universitat de València o Juan José Garrido, rector del Real Col·legi de Corpus Christi de València. 
 
José Luis Villacañas Berlanga va néixer en 1955 en Ubeda (Jaén). Catedràtic d'Història de la Filosofia a la Universitat Complutense de Madrid i Director de la biblioteca Saavedra Fajardo de pensament polític hispànic, s'autodefineix com “historiador de la filosofia, coneixedor de la història de les idees i, si no hi ha altre remei, un filòsof.”
 
Llicenciat en 1977 en Filosofia per la Universitat de València sent becari en el Col·legi Major Sant Joan de Ribera. Doctor en Filosofia per la mateixa Universitat amb la Tesi “Realismo Empírico e Idealismo Trascendental en la Filosofía Teórica de Kant. Los niveles de su uso y de justificación”, sota la direcció de Fernando Montero Moliner. 
 
Ha exercit com a professor de Filosofia a la Universitat de València (1977-1986), com a catedràtic d'Història de la Filosofia a la Universitat de Múrcia (1986-1994). Ha estat destinat en el Consell Superior de Recerques Científiques des de 1994 fins a 1997. Va ser Director General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana des de 1999 fins a 2003. Entre 2003 i 2009 va ocupar la càtedra de Filosofia Moral a la Universitat de Múrcia i des de 2009 és catedràtic d'Història de la Filosofia Espanyola a la Universitat Complutense de Madrid.
 
En 1989 funda la revista Daímon, de la qual va ser el seu secretari. Entre 1995 i 1997 dirigeix la revista Debats i en l'actualitat és director de la revista de Filosofia Política Res Publica.
 
Ha publicat prop de 200 articles i és autor d'un gran nombre de llibres, novel·les i assajos sobre Filosofia i Història. 
 

Data d'actualització: 18 de de desembre de 2014 09:24.

Llista de notícies