Julio Fernández continua com a degà de la Facultat d’Infermeria i Podologia de la Universitat de València

Julio Fernández.

La Junta de la Facultat d’Infermeria i Podologia de la Universitat de València ha reelegit aquest dijous com a degà al professor Julio Fernández, l’únic candidat. El resultat de la votació ha estat de 15 vots a favor i 6 en blanc. L’equip està integrat per Omar Cauli, Antoni Merelles i María Luisa Ballestar.

Julio Fernández Garrido (València, 1966), infermer i doctor en Antropologia Social, és professor del Departament d’Infermería des de l’any 1992. Després d’uns anys en els quals va compaginar la seua labor com a professor amb l’activitat assistencial hospitalària en l’àmbit de les urgències (Hospital Clínic Universitari de València) i de la geriatria, va vincular definitivament la seua carrera professional al context docent i investigador en la Universitat de València.
 
La seua experiència docent es complementa amb una l’activitat investigadora: és autor de 3 llibres, nombrosos capítols en llibres de difusió internacional, 32 articles científics, més de mig centenar de ponències i comunicacions a congressos científics i 10 projectes d’investigació finançats per diferents Institucions. Els darrers anys ha centrat la investigació sobre els factors que influeixen en la qualitat de vida entorn de diferents circumstàncies del cicle vital (cronicitat, fragilitat i dependència) i cap a l'antropologia de les cures.
 
Ha vingut col·laborant de manera sistemàtica amb diferents institucions i associacions de caràcter nacional i internacional per al foment de la investigació i promoció de la docència en infermeria, el que el va portar a ser membre del Comité Nacional d’Experts per al disseny de les Especialitats d’Infermeria, organitzat pel ministeri de Sanitat i el Ministeri d'Educació. Actualment ocupa el càrrec de secretari de la Conferència Nacional de Degans d’Infermeria, i és també vicepresident per a la Regió Europea d’Aladefe (Associació Llatinoamericana d’Escoles i Facultats d’Infermeria).
 
Julio Fernández és director de l’equip de recerca FROG sobre la fragilitat en persones majors, l’activitat de les quals se centra en la identificació d’eines diagnòstiques de la fragilitat i la cerca de biomarcadors, i que està aportant una interessant producció científica reconeguda en els articles publicats en revistes tan prestigioses com ‘American Heart Journal’ o ‘Experimental Gerontology’, entre unes altres.
 

Data d'actualització: 5 de de març de 2015 13:00.

Llista de notícies