El laboratori sostenible EvoMobileLL s’ha unit a l’European Network of Living Labs

Reunió de la Xarxa Europea de Living Labs.

El Living Lab de la Universitat de València, EvoMobileLL, promogut per VLC/CAMPUS, s’ha unit a l’European Network of Living Labs (ENoLL), una xarxa internacional de Living Labs que està oberta a totes les persones i organitzacions, a escala mundial, interessades en desenvolupar Living Labs en el marc del model d’innovació oberta.

EVOMOBILE LIVING-LAB és el Living Lab d’electromobilitat i de mobilitat sostenible de la Universitat de València que promou el Campus d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS mitjançant el programa de creació d’Ecosistemes Innovadors finançat pel Ministeri d’Educació i Ciència. Ha estat dissenyat per a la promoció i l’ús de vehicles elèctrics (cotxes, motos i bicicletes) com una forma de transport sostenible a la comunitat universitària. La participació en l’ENoLL permet internacionalitzar les activitats d’EVOMOBILE i cercar socis per a desenvolupar iniciatives conjuntes d’innovació oberta en el marc del programa H2020.

Els objectius d’EVOMOBILE LIVING-LAB són promocionar l’ús de vehicles i solucions de transport sostenibles als campus universitaris; investigar les possibilitats relacionades amb models de negoci i potencials usuaris d’aquests productes com a via per arribar a conèixer formes d’explotació comercial de la mobilitat elèctrica; i proposar un model d’explotació sostenible de mobilitat urbana.
 
La comunitat oberta de Living Labs va ser llançada el 20 de novembre de 2006 a Hèlsinki com a part de la Presidència finlandesa de la Unió Europea de la Xarxa Europea de Living Labs i és una iniciativa que està inclosa en el Manifest d’Hèlsinki. Els membres dels Living Labs es converteixen en membres de l’Open Living Labs Innovation Community.
 

Data d'actualització: 10 de de setembre de 2014 11:54.

Llista de notícies