Leo Lorenz assenyala com una de les seues grans inquietuds saber “qui és el propietari de Big Data”

Leo Lorenz, Esteban Morcillo.

“Tinc una gran preocupació: qui és el propietari de Big Data o emmagatzematge de dades massives que s’arrepleguen a tot arreu, des de la vida privada, la mobilitat, el control del procés, la logística, etc.?” Així s’ha expressat aquest divendres l’enginyer alemany Leo Lorenz en ser incorporat a la Universitat de València com a nou doctor ‘honoris causa’. “Big Data és un sinònim de poder polític”, ha afegit.

Durant la cerimònia també s’han lliurat els premis extraordinaris de doctorat del curs 2015/2016. La sessió s’ha celebrat al Paranimf de l’edifici històric de La Nau. Els premiats es poden consultar clicant ací.

Leo Lorenz ha manifestat: “Totes les nacions industrialitzades lluiten per una posició de lideratge en aquest camp. En la pròxima dècada, veurem de manera més clara qui té l’oportunitat de convertir-se en el líder tecnològic de la quarta revolució industrial”. El nou doctor ‘honoris causa’ ha afegit: “A causa de la llarga història industrial d’Alemanya, hi ha un gran perill de no ser capaç de convéncer la societat dels avantatges de la revolució digital amb suficient rapidesa. Hem de ser conscients que la quarta revolució industrial serà el repte més important per als països industrialitzats i els nous actors estaran en la primera posició. Per aquesta raó, totes les grans nacions industrialitzades de hui dia com ara els Estats Units, Japó i Europa, a més de nous actors com la Xina i Corea, lluiten pel lideratge industrial”.

La ‘lectio’ de Leo Lorenz es pot consultar íntegrament clicant ací.

En la seua ‘laudatio’, el catedràtic d’Enginyeria Electrònica de la Universitat de València Enrique Dede García-Santamaría ha destacat com “la traducció de coneixements derivats de la recerca en formes utilitzables industrialment, equips altament motivats, ha permès al doctor Lorenz realitzar una fructífera labor investigadora, i que queda reflectida en més de 50 patents europees o internacionals i en més de 400 publicacions en set revistes internacionals i ponències en congressos, la majoria per invitació, com a ponent de presentacions clau”. També ha remarcat la seua iniciativa de promoure plataformes internacionals per a la transferència del coneixement”.

El text complet de la ‘laudatio’ es pot llegir en aquesta adreça.

El rector, Esteban Morcillo, ha dit del doctor Leo Lorenz que és un “destacat científic, un professional qualificat, i un home compromès”. D’acord amb les paraules del rector, “en ell concorren tots els mèrits que el fan valedor de la distinció que hui li hem lliurat: la seua formació acadèmica com a enginyer i doctor enginyer, la seua activitat investigadora, recollida en més de cinquanta patents i més de quatre-centes publicacions conformen una trajectòria que ha estat reconeguda amb nombrosos premis i reconeixements internacionals.

Les paraules del rector es poden llegir clicant ací.

Acabat el lliurament dels premis extraordinaris de doctorat, en la part final de l’acte, el rector de la Universitat, Esteban Morcillo, ha interromput la part final de la seua intervenció per trobar-se indispost, finalitzant-se així l’acte acadèmic del qual tan sols restava el seu discurs i la interpretació de l’Orfeó Universitari.
 
El rector ha estat atès per professorat metge de la Universitat de València, així com per altres doctors en Medicina presents en l’acte, d’una lleugera lipotímia de la qual s’ha recuperat ràpidament en pocs minuts d’una manera espontània i sense haver de requerir cap tractament mèdic addicional.

Leo Lorenz

Leo Lorenz (Haibach, Alemanya, 1946) és professor honorari de la Universitat d’Ilmenau (Alemanya) i professor adjunt de les universitats politècniques de Hong Kong, Zhejiang i XiAn Jiaotong. També és membre de les acadèmies de ciències xinesa i alemanya, així com conseller tecnològic governamental a Europa, Estats Units, Japó i Xina.

Graduat en Enginyeria per la Technische Universität Berlin i doctor enginyer per la Universität der Bundeswehr München. Va ser membre del departament d’I+D d’Electrònica de Potència d’AEG, director sènior de la divisió de semiconductors de potència de Siemens, sènior principal en Infineon Technologies, assessorant en l’actualitat a la seua direcció general en l’àrea de semiconductors de potència i de sistemes avançats de l’enginyeria del futur.

El doctor Lorenz és un reconegut expert a nivell mundial per les seues aportacions dins del camp dels semiconductors de potència. Les seues destacades aportacions en aquest camp s’han materialitzat en més de quatre-centes publicacions en revistes i ponències en congressos, més de cinquanta patents internacionals enregistrades, i han estat reconegudes amb els premis Gerard Kliman Innovator Award, William E. Newell Power Electronics Awards, de l’Institute of Electrical and Electronics Engineers, i l’Ernst Blicke Preis.


 

Data d'actualització: 17 de de febrer de 2017 13:30.

Llista de notícies