Mor l'artista Joaquín Michavila, a qui la Universitat ha retut homenatges enguany

Joaquín Michavila.

L'artista Joaquín Michavila, exprofessor de la Universitat de València, ha mort aquest diumenge, a l'edat de 90 anys, al seu poble d'Albalat dels Tarongers. La Universitat ha retut diferents homenatges enguany a l'artista, i el Consell de Govern havia aprovat en març la concessió de la Medalla de la institució. També s'ha organitzat una exposició a La Nau.

El Consell de Govern va acordar en març atorgar la Medalla de la institució al pintor Joaquín Michavila, “un dels artistes valencians més rellevants de l’art contemporani”. Michavila ha estat docent de la Universitat de València durant diverses dècades. L’artista va realitzar estudis de Magisteri i posteriorment de Belles Arts. Va exercir com a professor de l’Escola Universitària del Professorat d’EGB(avui Facultat de Magisteri de la Universitat de València), des de 1966 fins a 1991.

Catedràtic de Didàctica de l’Expressió Plàstica, va impartir matèries de Dibuix, Didàctica de l’Expressió Plàstica, Tècniques Audiovisuals i Iniciació a la Fotografia.

Mestre de mestres, va ser l’impulsor del primer laboratori d’audiovisuals de la Universitat de València, on va crear un grup d’experimentació denominat ‘Mirall’.

El 7 de maig de 1987 va presidir l’acte de constitució del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal, en el qual va ser triat director per votació.

Ferm defensor de la recerca, va desenvolupar la seua trajectòria artística en paral·lel a la seua carrera docent i investigadora en la Universitat de València, i ha construït un llenguatge artístic propi.

La Universitat de València compta amb testimoniatges rellevants de la seua obra, entre els quals cal destacar els murals ‘Els Furs de València’ (1957), ‘Mosaic’ (1974) i ‘Sense Títol’ (1960-1975). La seua obra també forma part de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, que va poder visitar-se en una exposició monogràfica en la Nau: ‘Geometria i Ecologia’. A més a més, entre els fons patrimonials de la Universitat es conserven vàries obres pictòriques, gràfiques i escultòriques, procedents de diferents donacions de l’artista. Joaquín Michavila també va estar vinculat a la Fundació General de la Universitat de València com a membre de l'antic Patronat Martínez Guerricabeitia.

La Generalitat li va atorgar la Distinció al Mèrit Cultural el 2001. Medalla d’Or de la Ciutat de València (2006), també és Premi de les Arts Plàstiques (2007) i Acadèmic d’Honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de sant Carles.
 

Data d'actualització: 22 de d’agost de 2016 09:00.

Llista de notícies