Mostra Viva arranca hui amb més de 60 pel·lícules i activitats gratuïtes a La Nau, Jardí Botànic, SGAE, Octubre i Teatre Flumen

Participants en la presentació de Mostra Viva.

Mostra Viva/Cinema del Mediterrani se celebra del 4 al 8 de desembre. L'Associació ciutadana ‘Mostra Viva’ organitza aquest festival juntament amb el Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. En aquesta edició s’amplien els espais per a les projeccions i espectacles. Destaca La Nau, amb quatre espais (Aula Magna, Aules Seminari, Sala Matilde Salvador i la Capella de la Sapiencia).

La roda de premsa de presentació va comptar amb la participació del vicerector de Cultura, Antonio Ariño, i membres de l'Associació ciutadana ‘Mostra Viva’ de cadascuna de les àrees: Vicent Tamarit, Antonio Llorens (cinema), Giovanna Ribes (Dona i cinema) Oriol Caballé (música), Amparo Carbonell (arts plàstiques i taules redones juntament amb Maite Ibánez) Vicent Gregori (Poesia Viva-Espais ciutadans) i Vicente Cortés (arts escèniques). 
 
La iniciativa compta amb el patrocini i la col·laboració del Jardí Botànic de la Universitat de València, Octubre Centre de Cultura Contemporània, la SGAE València, la Fundation Charles Leópold Mayer pour le Progrès de l’Homme, l'Assemblea de Ciutadanes i Ciutadans del Mediterrani, la Casa Àrab, els Premis Lux del Parlament Europeu, l'ONG Global Network for Right and Devolupment i les empreses Cervezas Turia i Pollos Planes.
 
Segons han indicat els responsables de l'Associació ciutadana ‘Mostra Visca’ l'objectiu d'aquest festival és recuperar la identitat mediterrània a través de la posada en comú de diverses manifestacions artístiques. “És necessari que les dues ribes del Mediterrani, la del Nord i la del Sud, es coneguen i es reflexione sobre el Mediterrani a través de la cultura”, ha manifestat Vicent Tamarit. 
 
Per la seua banda Vicent Gregori ha recordat que pel que fa a la passada edició, en la qual van participar més de 2.500 persones, s'ha ampliat el nombre d'espais, i es pretén sobretot que el públic incremente, especialment en les jornades de debat. 
 
El vicerector de Cultura, Antonio Ariño, va assenyalar que és un “deure” que la Universitat de València, aculla aquest tipus d'iniciatives culturals. 
 
A més dels quatre espais de la Nau, a l'octubre Centre de Cultura Contemporània trobarem dos espais expositius i una sala de cinema. El Jardí Botànic obrirà el seu saló d'actes i les seues zones enjardinades per a la música i el circ. La sala de la SGAE oferirà pel·lícules; i finalment el Teatre Flumen acollirà les dues nits de música. El variat programa d'activitats, que inclou vuit cicles de pel·lícules, música, circ, art i debats, és d'entrada lliure (gratuïta) i limitada a l'aforament dels espais.
 
Entre els convidats en aquesta edició, l'actor italià Claudio Bigagli (‘Kaos’ dels germans Taviani), la directora espanyola Cecilia Bartolomé (‘Lluny d'Àfrica’, 1996) i l'experta en cinema àrab Viola Shakif.
 
El cartell de Mostra Visca 2014 és obra de José Morea.
 
Tota la informació en http://mostraviva.org

Data d'actualització: 3 de de desembre de 2014 12:00.

Llista de notícies