La Nau acull la mostra ‘Itineraris d’una col·lecció’ amb obres de la Fundación Coca-Cola

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de Valencia acull des d’aquest dimarts, 16 de desembre, l’exposició ‘Itineraris d’una col·lecció’ amb obres de la Fundación Coca-Cola, que per primera vegada s’exposen en una universitat. La mostra, emmarcada en la sèrie ‘Contextos’ del Patronat Martínez Guerricabeitia, representa el caràcter plural de la societat a través de 31 obres de 30 artistes de diferents generacions, estils i mitjans. S'inaugurarà a les 19 hores.

L’exposició, que estarà oberta al públic fins el 13 d’abril de 2015 en la Sala Martínez Guerricabeitia, ha estat presentada pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; el director d’Activitats del Patronat Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la Universitat de València, José Pedro Martínez; el director de la Fundación Coca-Cola, Juan José Litrán; i la comissària de la Col·lecció d’Art de la Fundación Coca-Cola, Lorena Martínez de Corral.
 
En aquesta ocasió, els artistes presents en la mostra resulten essencials a l’hora de traçar el mapa de la creació contemporània de les arts visuals de la Península. Entre ells destaquen noms com ara el de la valenciana Victoria Civera i uns altres creadors com José Pedro Croft, José María Sicilia, Alicia Martín, José Manuel Ballester o Rubén Guerrero.
 
Durante la presentació, el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, ha destacat la selecció realitzada per la Fundación Coca-Cola en aquesta mostra: “Es tracta del millor art contemporani espanyol i portugués des de l’inici dels anys noranta fins a l’actualitat”, ha dit, i ha subratllat “l’aposta per la creació artística com a fruit de la llibertat expressiva i intel·lectual de l’ésser humà” tant de la col·lecció de la Fundación Coca-Cola com de la Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València.
 
Per la seua banda, el director de la Fundación Coca-Cola, Juan José Litrán, ha assenyalat “que aquesta mostra reforça el comprpomís de la Fundación Coca-Cola amb la cultura i el talent de la nostra terra per a acostar l’art contemporani a tots els públics”.
 
Les obres exposades en aquesta mostra pertanyen a la Col·lecció d’Art de la Fundación Coca-Cola, que compta en l’actualitat amb més de 350 obres de vora 250 creadors. Des de l’any 1993, la Fundación Coca-Cola adquireix obres d’artistes actuals tant espanyols com portuguesos, amb l’objectiu de donar suport al coneixement i la difusió de l’art contemporani de la península Ibèrica i amb el qual mostra el seu compromís amb els joves artistes. Aquestes obres estan dipositades des de l’any 2007 en el ‘DA2. Domus Artium 2002’ de Salamanca. 
 
La col·lecció de la Fundación Coca-Cola s’ha exposat en diverses ciutats de les Illes Canàries, Extremadura o Andalusia i ha rebut al voltant de 200.000 visitants.
 
AVÍS
La Sala Martínez Guerricabeitia de La Nau romandrà tancada per obres els dies 23 i 24 de desembre. El dia 26 de desembre es reobrirà amb normalitat.
 
Per a més informació:
www.uv.es/pmg
www.fundacioncocacola.com
www.facebook.com/FundacionCocaCola
 

Data d'actualització: 23 de de desembre de 2014 10:00.

Llista de notícies