Obert el primer període d’inscripció per a les proves d’idiomes del programa Erasmus Estudis

Foto d'arxiu d'estudiants a la Universitat de València.

Les persones interessades a realitzar una estada de mobilitat Erasmus Estudis o del Programa Internacional en una universitat estrangera durant el curs 2016/17 han de complir el requisit lingüístic exigit, que caldrà acreditar amb la sol·licitud corresponent. Quant a la preparació de l’idioma, el calendari establit arranca aquest 24 d’agost amb les proves B2 d’Alemany, Anglés i Francés.

Segons informa el Servei de Relacions Internacionals de la Universitat de València, en relació al programa Erasmus Estudis 2016/17, el calendari d’idiomes és el següent: del 24 d’agost al 18 de setembre serà el període d’inscripció per a les proves d’idiomes específiques B2 d’Alemany, Anglés i Francés que habiliten per a obtindre destinacions Erasmus que exigeixen un nivell B2; i del 16 de novembre al 3 de desembre serà el període d’inscripció a les proves d’idiomes generals B1 en els idiomes d’Alemany, Anglés, Francés i Italià junt a la sol·licitud de participació en el programa Erasmus Estudis, per a obtindre destinacions Erasmus que exigeixen un nivell B1.
 
En el ‘Portal Serveis Estudiant’ es pot consultar l’oferta de destinacions provisionals i les exigències lingüístiques que demanen les diferents universitats de destinació (títols admesos i nivell requerit). S’haurà de seleccionar ‘Programes d’intercanvi amb altres universitats’ i ‘Consulta de Programes d’intercanvi’.
 
En aquest link, es pot consultar la taula d’equivalències lingüístiques per als estudiants que ja tinguen alguna acreditació: http://ir.uv.es/SGX5cvA
 
Més informació sobre el calendari de processos i de proves d’idiomes per al programa Erasmus Estudis 2016-2017: 
http://links.uv.es/CP7pGBg
 
D’altra banda, quant al Programa Internacional 2016/17, en aquest mateix portal, el ‘Portal Serveis Estudiant’, es pot consultar l’oferta de destinacions provisionals i les exigències lingüístiques de cada universitat (títols admesos i nivell requerit). Caldrà seleccionar, així mateix, ‘Programes d’intercanvi amb altres universitats’ i ‘Consulta de Programes d’intercanvi’.
 
En el cas de l’acreditació de l’anglés, els títols que solen demandar les universitats són el TOEFL i el IELTS. Per tant, les persones interessades en alguna destinació anglòfona, és important que planifiquen amb temps la matrícula als corresponents exàmens, per tal de poder presentar l’acreditació en termini (30 de desembre de 2015 per a presentar els esmentats títols, sempre que s’hi haja realitzat l’examen, com a molt tard, el 3 de desembre, darrer dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds del Programa Internacional).
 
Més informació sobre el TOEFL i les dates de la convocatòria, en www.toefl.org
Més informació sobre el IELTS i els llocs i dates de realització de l’examen, en www.britishcouncil.es
 
L’acreditació del francés sols és necessària en el cas de la Universitat de Montréal (Canadà), que exigeix un nivell B2.
 
Més informació sobre el requisit lingüístic per al Programa Internacional 2016/17:
http://links.uv.es/4VfDhDM
 

Data d'actualització: 24 de d’agost de 2015 07:00.

Llista de notícies