Eleccions per a la renovació parcial del Claustre de la Universitat

Urna, en una imatge d'arxiu.

El proper 20 de novembre s'obriran les urnes per a la renovació parcial del Claustre de la Universitat de València. Per primera vegada, les candidatures s'han pogut presentar de forma telemàtica.

Enguany, a més de la renovació de tots els representants dels estudiants, es cobriran sis vacants de PDI i una de personal d’administració. A més a més hi ha renovació ordinària de les juntes de centre i de consells de departament.

El procés electoral arriba amb importants novetats per a l'estudiantat a partir del nou Reglament. Enguany per primera vegada, els i les estudiantes poden presentar les candidatures des de ENTREU (Entorn de Tramitació Electrònica de la Universitat): entreu.uv.es.

Aquesta aplicació comprova automàticament si les persones que es presenten estan matriculades en les titulacions dels centres per als quals es presenten, i evita hagen d'aportar cap documentació en el moment de presentar la candidatura. Així mateix, una vegada es presenta la candidatura, els estudiants i estudiantes que la formen cal que ratifiquen electrònicament la seua incorporació a la  candidatura des del propi ENTREU

Així mateix, es tracta, a més, de les últimes eleccions anuals, atés que el curs 2015-16 els representants dels estudiants elegits per al Claustre de la Universitat de València ho seran per a un termini de dos anys.

El formulari per a presentació de candidatures està disponible a concretament des de: http://ir.uv.es/GsV3ol7

El calendari electoral es pot consultar al web de la Junta Electoral: http://links.uv.es/TkK0I6n

El Claustre es renova anualment per a elegir els 75 representants de l’estudiantat (així com possibles vacants), i cada quatre es renova la totalitat d’estaments de la comunitat universitària (com va ocórrer l’any passat, 2013).

Les competències del Claustre son molt variades. Des de defensar la personalitat i els principis de la Universitat de València establerts en els Estatuts, fins a elaborar els Estatuts i les seues modificacions. El màxim òrgan de representació també s’encarrega d’aprovar i modificar els reglaments de la Universitat de València; d’establir els criteris generals que el Consell de Govern ha de tenir presents per emetre informe sobre la creació, modificació i supressió de facultats, escoles i instituts universitaris d’investigació de la Universitat de València; i de debatre i aprovar els objectius generals de la política universitària que el rector o la rectora ha de presentar el segon trimestre de cada any natural.

 

Data d'actualització: 4 de de novembre de 2014 09:00.

Llista de notícies