L’Observatori Astronòmic de la Universitat fotografia el cometa Lovejoy en la seua màxima esplendor

Lovejoy, en la imatge de Vicent Peris, Òscar Brevià i Satur Martínez

Investigadors de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València han fotografiat el cometa Lovejoy en la seua màxima esplendor creuant el cel nocturn des de les instal·lacions de l'entitat acadèmica a Aras de los Olmos. La imatge, a més, reflecteix un curiós fenomen. En contra del que poguera semblar, el cometa no es mou d'esquerra a dreta, sinó de baix cap amunt.

“La cua del Lovejoy queda a uns quants milers de milions de quilòmetres del Sol, situat a la dreta, i apunta a l'esquerra perquè el vent solar li arriba des de la direcció contrària. A més, mostra pertorbacions degudes a les turbulències del vent solar”, aclareix l'astrònom Fernando Ballesteros.
 
El cometa Lovejoy, el qual acaba d'arribar a la seua màxima lluentor aquesta setmana vist des de la península Ibèrica, començarà cada vegada a veure's més feble conforme la Terra i el cometa es vagen allunyant. Lovejoy encara s'ha d'apropar una mica més al Sol i aconseguirà el periheli el pròxim dia 30 de gener, abans de començar el camí de retorn al Sistema Solar exterior. “No tornarem a saber d'ell fins d’ací uns deu mil anys”, apunten des de l'Observatori Astronòmic.
 
D’ENORMES DIMENSIONS
Encara que visible amb prismàtics, per observar amb tant de detall el cometa, és necessari fer una fotografia amb una exposició perllongada i acumular llum en la càmera. La imatge de la Universitat de València es va prendre durant la matinada del 21 de gener, amb una exposició total de 8 minuts i un teleobjectiu Nikon 180mm f/2.8, ja que el Lovejoy és tan gran que no pot eixir complet fent servir un telescopi.
 
Més informació: http://observatori.uv.es/
 
Crèdits de la imatge: Vicent Peris, Òscar Brevià i Satur Martínez. Observatori Astronòmic de la Universitat de València.
 
 

Data d'actualització: 27 de de gener de 2015 13:49.

Llista de notícies