L’Orfeó Universitari de València celebra el Nadal amb Charpentier i Armengol amb el seu tradicional concert al Palau de la Música

Cartell del Concert de Nadal 2014 'El món canta davant d'un bressol'.

Dos noms propis destaquen aquest any en el tradicional concert de Nadal que l’Orfeó Universitari de València ofereix hui dimarts, 23 de desembre, a les 20 hores, al Palau de la Música: Marc Antoine Charpentier i Rafael Armengol. ‘El món canta davant d’un bressol’, que compleix la seua 55a edició, s’anuncia enguany d’una manera molt especial: les il·lustracions dels cartells són obra del pintor valencià Rafael Armengol.

La ‘Missa per a la nit de Nadal’ del compositor francés centra la primera part del concert ‘El món canta davant d’un bressol’. Aquesta obra, una de les onze misses que Charpentier va compondre durant la seua vida, té un vincle molt estret amb la celebració popular de Nadal, atés que la majoria dels seus números estan basats en melodies procedents de nadales populars franceses. 
 
La primera part del concert es completa, a més, amb la interpretació de diferents números del ‘Messies’ de Haendel, mentre que per a la segona part, com és habitual, l’Orfeó proposa al públic valencià un recorregut musical des dels sentiments més íntims (Arvo Pärt, Rakhmàninov) i esperançadors (Pau Casals) per escoltar com sona l’alegria típica d’aquestes dates amb les nadales pròpies i les de la resta del món.
 
Enguany, en la 55a edició del concert ‘El món canta davant d’un bressol’, música i pintura s’agafen de la mà en el cartell que anuncia l’acte, per al qual l’artista ha escollit una obra de la sèrie que va elaborar sobre els àngels renaixentistes de la Catedral de València. “Havia de ser alguna cosa relacionada amb la música, i vam pensar que aquest quadre era el que més s’apropava a allò que podia ser una imatge nadalenca”, diu Armengol.
 
Rafael Armengol se suma d’aquesta manera al projecte artístic de l’Orfeó Universitari de València, que pretén establir vincles amb artistes valencians –consagrats o joves promeses– i, així, enllaçar l’àmbit musical, al qual pertany l’Orfeó, amb altres àmbits artístics de la cultura valenciana, de manera que es converteix en un exemple de la complementarietat de les diferents disciplines artístiques. “L’Orfeó, conscient de la seua importància dins del panorama cultural des dels anys cinquanta, pretén contribuir de manera ferma a la societat valenciana per tal que puga gaudir d’una educació artística sana, perquè pensem que un poble culte és un poble tolerant, just i feliç”, afirma el director de l’agrupació coral, Francesc Valldecabres.
 
Ramón Pastor, compositor valencià, va iniciar aquesta proposta innovadora de residència artística. L’Orfeó Universitari de València va estrenar al juliol durant el Festival Serenates, celebrat a La Nau de la Universitat de València, la seua obra ‘Coloraina’ i, més recentment, ‘Ab urbe condita’, peça basada en els textos de Tito Livio sobre la fundació de Roma. 
 
Les entrades per aquest concert estan a la venda (PVP de 6 € a 12 €)  en les taquilles del Palau de la Música o en www.entradas.com
 
Programa del concert
 

Data d'actualització: 23 de de desembre de 2014 08:00.

Llista de notícies