L’Orquestra Filharmònica de la Universitat i cinc escoles corals ofereixen hui un Concert de Nadal al Palau de la Música

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València juntament amb les escoles corals d’Aldaia, Almansa, Camp de Morvedre, l’Eliana i la Universitat de València, dirigides per Hilari Garcia Gázquez, ofereixen un Concert de Nadal al Palau de la Música de València, hui dimecres, 17 de desembre, a les 20 hores.

La primera part del concert, que tindrà una duració d’uns trenta minuts, estarà dedicada a la interpretació de el conte musical ‘Pere i el llop’, de Prokófiev, que fusiona música i narració amb la veu del contacontes Llorenç Giménez. 
 
Aquesta arxiconeguda obra del rus Sergéi Prokófiev, escrita el 1936, conta una història per a xiquetes i xiquets, amb música i text adaptat pel mateix compositor: Pere és un jove que viu amb el seu avi al bosc. Es fa amic d’un ocell i un ànec, els quals, interpretats per diferents instruments, mantenen un diàleg. L’ànec, que no vola, és engolit per un llop. L’escena és vista per Pere, qui atrapa el llop al mateix temps que uns caçadors el pretenen matar, però el jove els convenç de mantindre’l viu i el porten al zoo, celebrant així la fi del terror. “L’esclat final ens deixa veure que l’ànec està viu, perquè el llop ni tan sols l’ha mastegat, sinó que l’ha engolit directament”, revela Llorenç Giménez.
 
“‘Pere i el llop’ és un conte musicat en el qual intervé un narrador, paral•lelament al qual l’orquestra dibuixa, des del punt de vista sonor, totes les accions. Cada personatge és representat per un instrument i així s’identifica molt fàcilment la música i la història”, explica el director de l’Orquestra.
 
“És una obra educativa i la seua interpretació, estant abrigallat per una orquestra de setanta músics i un excel•lent director com és Hilari Garcia, és per a mi tota una experiència. Quan es faça el silenci davant la interpretació de l’orquestra i de la narració sabrem que el concert ha sigut un èxit”, diu el narrador.
 
La segona part comptarà amb la participació de cinc escoles corals: l’Escola Coral La Nau de la Universitat de València, que dirigeix Mònica Perales; l’Schola Cantorum d’Aldaia; l’Escuela Coral UM Almansa; l’Escola de Música Camp de Morvedre; i l’Escola Coral de l’Eliana. “El programa està confeccionat amb vocació de públic”, comenta Hilari Garcia, qui destaca l’orientació del concert a la participació. “Mai no s’havia fet un Concert de Nadal dissenyat amb tanta claredat per a un públic jove i molt familiar”, afegeix.
 
La ‘Simfonia dels joguets’, ara atribuïda a Edmund Angerer (1740-1794), obrirà aquesta segona part, que reunirà sobre l’escenari a la Filharmònica de la Universitat i les cinc escoles corals. Composta en tres parts, és una obra festiva i molt divertida, en la qual cada instrument interpreta un joguet o un animalet.
 
A la ‘Simfonia dels joguets’ li seguirà una selecció de nadalenques tradicionals. ‘Joia en el món’ (Händel), ‘Oh, arbre sant’ (composició alemanya), ‘Adeste fideles’ (Reading), ‘White Christmas’ (Berlin), ‘Jingle Bells’ (Pierpont) i ‘Santa nit’ (Gruber), adaptades per P. Martínez, són el repertori que grans, a l’orquestra, i menuts, als cors, interpretaran per a tancar aquesta cita tradicional.
 
MediaUni dedica un programa especial d’‘Invitació a la música’ al Concert de Nadal de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat, en el qual Hilari Garcia i Mònica Perales avancen alguns secrets del concert. 
 
Programació completa del concert:
http://links.uv.es/MslAx9o
 

Data d'actualització: 17 de de desembre de 2014 08:00.

Llista de notícies