L'Orquestra de la Universitat i els cors de La Nau i de l’Auditori de Saragossa intrepreten l’espectacular 'Carmina Burana', hui, a Xàtiva

Foto promocional del concert de 'Carmina Burana'.

L’espectacular cantata de Carl Orff ‘Carmina Burana’ va ser interpretada aquest dissabte, dia 28, al Palau de la Música de València, i ho tornarà a ser hui diumenge, 29 de novembre, a les 19 hores, al Gran Teatre de Xàtiva, per l’Escola Coral la Nau de la Universitat de València, el cor Amici Musicae de l’Auditori de Saragossa, la soprano María de los Llanos, el baríton Vicente Antequera, el tenor José Manuel Delicado i l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, sota la batuta del seu director titular, el mestre Hilari Garcia.

‘Carmina Burana’ és una les obres més conegudes de la història de la música clàssica, especialment l’‘O Fortuna’, per la seua grandiositat, ritme i espectacularitat. És una col·lecció de cants medievals del monestir alemany de Beuren, sobre la voluble Fortuna i les delícies dels plaers terrenals, als quals Orff va posar música i va estrenar el 1937. 
 
La popularitat d’alguns del seus passatges queda reflectida en algunes adaptacions. I així, la pel·lícula ‘Excàlibur’ (John Boorman 1981) tenia escenes amb temes dels ‘Carmina Burana’ d’Orff; Michael Jackson utilitzà ‘O Fortuna’ com a música del seu ‘Brace Yourself’; també Ozzy Osbourne utilitzà ‘O Fortuna’ com un dels números dels seus espectacles en viu; Ray Manzarek, el teclista del grup nord-americà The Doors, va gravar tota l’obra d’Orff amb arranjaments rock; i el grup de ‘new age’ Enigma va usar cants d’‘O Fortuna’ per al seu disc ‘The Screen Behind the Mirror’.
 
En aquesta ocasió, el mestre Hilari Garcia reuneix al voltant de la seua batuta un ampli elenc de més de 200 intèrprets que combinen afició i professionalitat sota el comú denominador de la qualitat musical. Les dos agrupacions protagonistes, l’Orquestra i el Cor Amici, celebren enguany els seus aniversaris: el cor fa enguany 25 anys de vida i l’Orquestra en fa 20, motiu pel qual han preparat aquest concert que es repetirà a l’Auditori de Saragossa el pròxim 20 de desembre. 
 
Programa i trajectòria dels músics i formacions
 

Data d'actualització: 29 de de novembre de 2015 08:00.

Llista de notícies