Premiat un projecte de cooperació de la Universitat a Perú, que destaca per potenciar la inclusió i reduir la desigualtat

Imatge d'una dona de la comunitat Chirikyacu.

El projecte de la Universitat de València premiat porta per títol ‘Desenvolupament endogen sostenible en la comunitat nativa de Chirikyacu (San Martín-Perú)’. La iniciativa ofereix als pobladors una alternativa a l’explotació dels recursos naturals de la zona, així com millorar les condicions de vida dels nadius, potenciant el turisme i activitats productives sostenibles.

Per a propiciar el desenvolupament endogen de la comunitat, s’han realitzat actuacions de capacitació en temes ambientals, turístics i salut. Recolzant les actuacions i aprofitant les ajudes per a intercanvi i realització de pràctiques, han fet estades l’alumnat i professorat de les titulacions de magisteri, educació social, pedagogia, infermeria, turisme i del màster de Cooperació.

El projecte està liderat per Javier García Gómez de l’ERI-Sostenibilitat (Estructura de Recerca Interdisciplinària en Sostenibilitat) i ha sigut premiat dins dels 500 millors projectes socials i ambientals a Amèrica Llatina, i en concret en la posició 154 del rànquing general i en la posició 53 en el rànquing categoria desenvolupament humà, inclusió social i reducció de desigualtat.

Des de l’any 2008, la Universitat, a través de la seua convocatòria interna de projectes de cooperació, realitza una labor en la comunitat nativa de Chirikyacu, a la selva amazònica de Perú. En les actuacions realitzades col·labora la contrapart la Universidad Nacional de San Martín (Perú) amb la qual existeix conveni de col·laboració des de 1998. Fruit dels projectes de cooperació es va construir un alberg per a atendre al turisme. La comunitat nativa ha expressat el seu agraïment posant a les instal·lacions el nom de ‘València wasi’ (Casa de València).

Amb aquest premi es focalitzen projectes que dinamitzen l'economia verda en exhibir les iniciatives regionals que estan alineades amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS)

Data d'actualització: 25 de de juliol de 2017 07:30.

Llista de notícies