Els premis Prismas reconeixen investigadors de l’Observatori Astronòmic de la Universitat

Alberto Fernández Soto, Fernando J. Ballesteros, Vicent J. Martínez.

Dues de les set modalitats dels premis Prismas 2016 han recaigut en membres de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València. Aquests guardons a la divulgació científica són els més prestigiosos i amb major trajectòria del nostre país. Concedits anualment pels Museos Científicos de A Coruña (Ajuntament de la Corunya), van nàixer en 1993 com una iniciativa per a potenciar la difusió de la cultura científica.

En aquesta edició, els membres de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València Vicent J. Martínez i Fernando J. Ballesteros, conjuntament amb Silvestre Paredes de la UPCT, han rebut el Prisma en la categoria de ‘Millor text inèdit’ pel seu llibre ‘Fractales y caos. La aventura de la complejidad’.

Per la seua banda, Alberto Fernández Soto, de la unitat associada Observatori-IFCA, conjuntament amb Carlos Briones (CAB) i José María Bermúdez de Castro (CENIEH), han rebut el Prisma en la categoria de ‘Millor llibre editat’ per l'obra titulada ‘Orígenes. El Universo, la vida, los humanos’.

L’astronomia encara ha tingut més reconeixements, perquè la categoria ‘Millor programa de ràdio’ ha recaigut en l’Instituto Astrofísico de Andalucía pel seu programa ‘Radioscopio’. També el premi especial del jurat ha sigut per a la veterana revista ‘Astronomía’.

Data d'actualització: 20 de d’octubre de 2016 11:31.

Llista de notícies