El professor Aniceto Masferrer, reelegit president de l‘European Society for Comparative Legal History

Aniceto Masferrer.

Aniceto Masferrer, professor titular d’Història del Dret de la Universitat de València, ha sigut reelegit president de l‘European Society for Comparative Legal History’ (ESCLH, Societat Europea de Dret Històric Comparat), l’única societat científica d’historiadors del Dret d’abast europeu. Aniceto Masferrer va ser elegit president en el primer congrés de la Societat, celebrat a la Universitat de València el 2010, i ha sigut reelegit aquest juny per als pròxims quatre anys (2014-2018).

Fundada el 5 de desembre de 2009, des d’aquesta Societat, que ja compta amb quasi 200 membres, de nombrosos països –més de 40, tant europeus com d’Amèrica, Àsia, Àfrica i Oceania–, es canalitzen diverses iniciatives, tant en el camp de la recerca com en la docència historicajurídica (congressos i seminaris internacionals, projectes docents i de recerca, etcètera). Per a més informació: http://esclh.blogspot.com

Aniceto Masferrer va rebre fa uns mesos la ‘Richard & Diane Cummins Legal History Research Grant for 2014’, una prestigiosa beca que la George Washington University concedeix anualment per al finançament d’un projecte de recerca en l’àmbit historicojurídic (http://www.law.gwu.edu/library/special_collections/pages/cumminsgrant.aspx). 
 
Com a beneficiari d’aquesta beca per a l’any 2014, el professor Aniceto Masferrer treballarà dos mesos com a ‘Visiting Scholar’ en la Facultat de Dret de la George Washington University, utilitzant els fons de la seua biblioteca (‘Jacob Burns Law Library’).
 
Trajectòria
Aniceto Masferrer està acreditat com a catedràtic, des d’octubre de 2012, de la Universitat de València. Com a investigador, s’ha format a Alemanya, Regne Unit, els EUA i Austràlia. Ha publicat onze monografies científiques –sis com a autor i cinc com a editor– i 60 capítols de llibres/articles, alguns d’ells editats en revistes anglosaxones, com ‘Arizona State Law Journal’, ‘American Journal of Legal History’, ‘Journal of Comparative Law’ i ‘Journal of Civil Law Studies’.
 
Ha participat en diversos projectes de recerca internacionals, entre ells el dirigit pels professors John Bell i David Ibbetson (University of Cambridge), els resultats dels quals van ser publicats en diversos volums amb el títol ‘Comparative Studies in the Development of the Law of Torts in Europe’ (en la Cambridge University Press, 2010-2012). Va dirigir un projecte de recerca sobre ‘Seguretat i Drets humans en la lluita contra el terrorisme des d’una perspectiva històrica i comparada’, en el qual van participar més de trenta investigadors procedents de diverses universitats (espanyoles, europees, nord-americanes, canadenques i australianes), i els resultats de les quals es van publicar en tres obres col·lectives coordinades per ell (i editades per Aranzadi-Thomson Reuters, 2011; Springer, 2012; i Edward Elgar Publishing, 2013). Actualment, dirigeix un projecte de recerca que, finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, porta per títol ‘La influència de la Codificació francesa en la tradició penal espanyola: el seu concret abast en la Part General dels Codis huitcentistes’ (DER2012-38469). També està coordinant una monografia col·lectiva sobre Dret històric comparat (‘Comparative Legal History’, publicat per Edward Elgar Publishing, 2015), en el qual participen nombrosos experts de diversos països europeus i anglosaxons.
 
En l’àmbit docent, és autor de quatre llibres, entre els quals destaca el primer manual d’Història del Dret espanyol en anglés ( ‘Spanish Legal Traditions. A Comparative Legal History Outline’, Madrid, 2009; 2012, 2ª edició). En l’actualitat coordina la publicació d’un manual (Casebook) sobre tradicions jurídiques comparades (‘Western Legal Traditions,’ publicat per Hart Publishing, Oxford, 2015). L’any 2010 va ser guardonat amb el Premi a l’Excel·lència Docent (concedit per la Generalitat Valenciana i el Consell Social de la Universitat de València). En aquell mateix any va ser professor visitant de la Facultat de Dret de la Universitat de Tasmània (Austràlia), i ha impartit cursos, conferències i seminaris per a professors en universitats de França, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Malta, Noruega, Regne Unit, els EUA, Canadà, Austràlia i Nova Zelanda.
 
En l’actualitat, és el president de l’European Society for Comparative Legal History (des de 2010), president del Grup d’Estudis Socials i Interdisciplinaris (GESI), vicepresident de la Fundació Universitas, director de l’Institut d’Estudis Socials, Polítics i Jurídics, editor de la Revista ‘GLOSSAE. European Journal of Legal History’, membre del Comité de Redacció de diverses col·leccions i revistes nacionals i internacionals i vocal del Comité Valencià per als Assumptes Europeus. És acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació i membre de l’Institut d’Història de la Intolerància, adscrit a aquesta Acadèmia.
 

Data d'actualització: 2 de de juliol de 2014 11:14.

Llista de notícies