El professor de la Universitat José Moreno dirigirà la pròxima missió Earth Explorer de l’Agència Espacial Europea

Earth Explorer.

El professor José Moreno, del Departament de Física de la Terra i Termodinàmica de la Universitat de València, dirigirà la pròxima missió de l’Agència Espacial Europea (ESA). La missió, denominada FLEX (Fluorescence Explorer) té com a objectiu l’observació de la fluorescència de les plantes mitjançant satèl·lits artificials.

Una comissió internacional d'experts ha seleccionat FLEX durant una reunió celebrada en Cracòvia (Polònia) al setembre. FLEX competia amb una altra missió finalista, CarbonSat, i ara passa a la fase de construcció i llançament. 
 
El programa Earth Explorer (Explorador de la Terra) de l'ESA consisteix en missions espacials d'observació de la Terra, mitjançant satèl·lits artificials, que afronten un nou repte científic amb una nova metodologia i instrumentació. FLEX observarà la fluorescència de les plantes, procés relacionat directament amb la fotosíntesi, que permetrà estudiar de forma més precisa l'absorció de carboni per la vegetació, la qual cosa proporcionarà una valuosa informació en estudis de canvi climàtic i seguiment del cicle global d'intercanvi de carboni entre la superfície i l'atmosfera terrestres.
 
La missió FLEX serà construïda per un consorci d'empreses europees, i el seu llançament està previst per a 2022 des del centre espacial de Kourou en la Guayana francesa. FLEX volarà en formació amb el satèl·lit Sentinel-3 del programa Copernicus, seguint tots dos la mateixa òrbita, amb la finalitat d'optimitzar la informació obtinguda per tots dos satèl·lits.
 
El pressupost per al desenvolupament industrial de FLEX és d'uns 150 milions d'euros. Incloent el llançament i la infraestructura en terra necessària per a operar la missió, el pressupost total és d'uns 290 milions d'euros.
 
La notícia es pot trobar en el següent enllaç:
 
http://spacenews.com/panel-endorses-vegetation-fluorescence-mapper-for-esas-earth-explorer-program/
 
 

Data d'actualització: 1 de d’octubre de 2015 08:28.

Llista de notícies