La professora Adela Cortina rep hui a Sevilla el Premi Victoria Kent pel seu compromís amb els valors humans i el progrés ètic

Adela Cortina.

La professora Adela Cortina, catedràtica d’Ètica a la Universitat de València, rep hui a Sevilla el Premi Victoria Kent, que lliuren la Fundación Cajasol i CEDIS Andalucía en reconeixement de la tasca i la trajectòria vital acreditades de persones compromeses en favor dels drets fonamentals, dels valors humans i del progrés ètic i cultural.

Aquest premi s’emmarca en la segona edició dels Premis Giner de los Ríos i Victoria Kent, els quals reconeixen de forma pública la labor realitzada i la trajectòria acreditades de persones creatives, dinàmiques i compromeses amb la participació i entrega a la societat, i amb el progrés cultural, ètic, social i econòmic d’Andalusia i d’Espanya al llarg de la seua vida.
 
La catedràtica de la Universitat de València Adela Cortina rebrà el Premi Victoria Kent i el professor Aurelio Arteta, catedràtic de Filosofia Moral i Política en la Universitat del País Basc, el Premi Giner de los Ríos.
 
El premis seran lliurats a la seu de la Fundación Cajasol, a Sevilla, aquest dijous, 26 de novembre, a les 19:30 hores, pel president de la Fundación Cajasol, Antonio Pulido, i el president de CEDIS Andalucía, José Rodríguez de la Borbolla.
 
Adela Cortina va nàixer a València en 1947. Va cursar Filosofia i Lletres a la Universitat de València, i en 1976 va defensar la seua tesi doctoral sobre ‘Déu en la filosofia transcendental kantiana’. 
 
Una beca d’investigació li va permetre freqüentar la Universitat de Munic, on va entrar en contacte amb el racionalisme crític, el pragmatisme i l’ètica marxista, i més en concret amb la filosofia de Jürgen Habermas i Karl-Otto Apel. 
 
En reintegrar-se a l’activitat acadèmica a Espanya, va orientar definitivament els seus interessos d’investigació cap a l’ètica. En 1981 ingressa en el Departament de Filosofia pràctica de la Universitat de València.
 
En 1986 va obtindre la Càtedra de Filosofia Moral. Els seus treballs també s’han centrat en qüestions relatives a l’economia, l’empresa, la discriminació de la dona, la guerra, l’ecologia o la genètica. 
 
Amb la seua obra ‘Ética de la razón cordial’ va guanyar el Premi Internacional d’Assaig Jovellanos 2007. També ha rebut el Premi Nacional d’Assaig 2014 pel seu llibre ‘¿Para qué sirve realmente la ética?’. El guardó, dotat amb 20.000 euros, el concedeix el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.
 
Adela Cortina va ser investida doctora ‘honoris causa’ per la Universitat d’Alcalá de Henares el passat mes de setembre.
 

Data d'actualització: 26 de de novembre de 2015 07:51.

Llista de notícies