La professora Paula Jardón coordinarà el nou Centre de Didàctica del Patrimoni

Paula Jardón.

La professora Paula Jardón coordinarà el Centre de Didàctica del Patrimoni, una nova entitat impulsada per l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València (ICIE). Jardón és professora del Departament de Didàctica i Organització Escolar i vice-degana de relacions internacionals i pràctiques externes de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

La iniciativa, assenyala el director de l’ICIE, Ricard Huerta, forma part de la trajectòria de recerca i desenvolupament lligada a l’acció pedagògica en museus i espais patrimonials dels investigadors de l’institut. Alguns dels membres del ICIE, recorda Huerta, han participat, promogut i desenvolupat cursos de formació, diplomes i màsters, exposicions i programes d’activitats didàctiques vinculats directament a la didàctica del patrimoni i dels museus. “Una de les fites d’aquesta trajectòria és el postgrau ‘Educació Artística i Gestió de Museus’, que ha format a quasi 300 professionals al llarg de 14 edicions consecutives, i del qual ha nascut l’Associació Valenciana d’Educadors en Museus i Patrimonis (AVALEM)”, destaca el director de l’ICIE.

Els objectius del Centre de Didàctica del Patrimoni, explica Huerta, són: desenvolupar recerques en l’àmbit d l’educació museística i patrimonial en col·laboració amb entitats, empreses i institucions; oferir formació i recursos a l’alumnat de la Universitat de València, principalment graus de Pedagogia, Filosofia, d’Educació Social, Magisteri, Màster de Secundària, Història, Història de l’art i Turisme; establir xarxes de col·laboració i d’intervenció amb museus, municipis i altres institucions i entitats interessades, per a desenvolupar propostes per al públic i recerques especialitzades; i desenvolupar projectes en l’àmbit estatal i internacional amb entitats del mateix caire.

+ Info: http://links.uv.es/VaDNK95

Data d'actualització: 29 de de juny de 2015 12:55.

Llista de notícies