La professora Sacramento Pinazo-Hernandis, nova presidenta de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia

La professora Sacramento Pinazo.

La doctora Sacramento Pinazo-Hernandis, professora de Psicologia Social de la Universitat de València, ha estat elegida presidenta de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia, societat científica que va nàixer el 1979 i el primer president de la qual va ser el doctor José Garay Lillo. Aquest nomenament posa en valor la llarga i reconeguda trajectòria en temes d’envelliment de la professora Pinazo.

La Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia és una de les 17 societats autonòmiques de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología. Acompanyen a Sacramento Pinazo en la Junta Directiva Consuelo Borrás i Juan Gambini -professors del Departament de Fisiologia de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València i membres de l’equip del doctor José Viña-; Julio Fernández, degà de la Facultat d’Infermeria i Podologia de la Universitat de València; Juliana García-Susmozas, directora de l’escola d’infermeria Nuestra Señora del Sagrado Corazón de Castelló -centre adscrit a la Universitat de València-; Esther Sitges, professora de la Facultat de Psicologia i vicerectora de Cultura de la Universitat Miguel Hernández d’Elx; i altres membres geriatres o psicogerontòlegs que treballen en hospitals o centres especialitzats en atenció a persones majors d’Alacant, València i Castelló.
 
L’envelliment és un fenomen fisiològic l’estudi del qual s’inicià a València gràcies a Arnau de Vilanova, que ja l’any 1310 va escriure un opuscle titulat ‘De conservacio juventus et retardanda senectute’. No obstant açò, van transcórrer més de sis segles fins que Manuel Beltrán Báguena reprengué l’assumpte, publicà els seus primers treballs en el camp de la Geriatria i, juntament amb Teófilo Hernando i Francisco Grande Covián, fundà el 1948 la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología. 
 
La doctora Sacramento Pinazo-Hernandis és directora del Màster en Atenció Sociosanitària a la Dependència, cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i coordinadora del Programa de la Universitat dels Majors al Centre Internacional de Gandia.
 
És, a més, membre de NAU XXI, del Grup Europeu COST-AGEISM, del Comité d’Experts de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de València, de la Red Latinoamericana para el Desarrollo de Adultos Mayores, i de l’American Society of Geriatrics. Per a l’IMSERSO ha realitzat des de fa uns anys diverses accions formatives (a Espanya i a països de Llatinoamèrica, AECID i RIICOTEC) i ha sigut convocada com a experta per a participar en diversos grups de treball en temes de vellesa. El 2012 va ser designada pel Govern espanyol per a representar Espanya en la Conferència Ministerial d’envelliment celebrada a Viena, reunions per a la revisió del II Pla Internacional d’Envelliment.
 

Data d'actualització: 1 de d’octubre de 2015 09:03.

Llista de notícies