El Programa 0,7 de la Universitat de València destinarà 200.000 euros a projectes de cooperació

Xano del Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació.

El vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palao, i el delegat del Rector per a Cooperació, José Miguel Soriano, han presentat aquest dijous la quarta convocatòria de projectes de cooperació al desenvolupament, dirigida al professorat i personal d’administració i serveis de la Universitat de València. Aquesta convocatòria, emmarcada en el Programa 0,7 Una Nau de Solidaritat, destinarà enguany 200.000 euros a projectes de cooperació.

Aquesta xifra s’ha reduït, respecte de la convocatòria anterior, en vora 100.000 euros. El vicerector ha assenyalat, en aquest sentit, que “malgrat les circumstàncies adverses, és important reconèixer el compromís, la confiança, l’esforç i el suport institucional a la política de cooperació al desenvolupament de la Universitat de València perquè aquesta convocatòria continue endavant”. 
 
Amb aquest motiu, Guillermo Palao ha demanat que els projectes que es presenten fins el 22 de gener de 2015, data límit de termini per a lliurar les propostes, posen èmfasi en la concentració d’accions i en el treball en equips multidisciplinaris. Ha subratllat, així mateix, la importància d’interactuar entre totes les convocatòries, tenint en compte, especialment, l’execució de projectes emblemàtics, per aconseguir eficàcia en la cooperació universitària.
 
José Miguel Soriano, per la seua banda, ha descrit les bases de la convocatòria, entre les quals ha destacat l’objecte del programa, que és “donar suport i fomentar la participació dels membres de la comunitat universitària de la Universitat de València mitjançant la concessió d’ajudes per a la realització de projectes o accions de cooperació al desenvolupament, en els àmbits educatiu, científic, tècnic, cultural o social, que contribuïsquen a millorar la formació i les condicions de vida de la població dels països més desfavorits”.
 
El Programa 0,7 Una Nau de Solidaritat està gestionat, amb el suport de la Fundació General de la Universitat de València, per la Comissió 0,7, creada l’any 1995 amb la missió d’establir les línies generals d’actuació en matèria de cooperació al desenvolupament de la Universitat de València; distribuir el pressupost 0’7 -que s’obté del 0’7% del pressupost de la Universitat, així com amb caràcter voluntari del 0’7% de les nòmines del seu personal i de les taxes de matrícula dels seus estudiants- entre els diversos programes de cooperació; controlar i supervisar aquest pressupost; i preparar i resoldre convocatòries de projectes propis de cooperació.
 
+Info i bases de la convocatòria:
http://ir.uv.es/coop
 

Data d'actualització: 27 de de novembre de 2014 15:59.

Llista de notícies