Publicacions de la Universitat presenta al Rector Peset el llibre d’Emili Tortosa ‘Fulgor y muerte de las Cajas de Ahorros’

Portada del llibre.

Juan Luís Gandía, vicerector d’Economia i Infraestructures; Vicent Soler, degà de la Facultat d’Economia; i Emili Tortosa, autor del llibre, presenten aquest dimecres (19:30 hores), a la sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset, l'obra ‘Fulgor y muerte de las Cajas de Ahorros’. Tortosa va ser director general de la Caixa d’Estalvis de València.

Set anys després de l’inici de la crisi financera, aquest llibre dóna testimoni de l'esplendor i la mort de les caixes d'estalvi espanyoles. Després del sotrac del terratrèmol immobiliari, han seguit un nou camí de bancarització que n’ha facilitat l'entrega als operadors financers privats. En la reconversió, gran nombre d'entitats eren reflotades amb diners públics mentre eixien a la llum errors de gestió, crèdits dubtosos, sous d'escàndol dels directius. presentant el conflicte financer quasi des d'una perspectiva bèl·lica.
 
La segona recessió, provocada per la falta de finançament a les pimes, ha arribat a qualificar-se com una fita insòlita en el sistema financer espanyol des de la guerra civil de 1936. El que fa pensar que ens trobem davant una crisi de valors, ja que s'està intentant revestir d'una falsa aparença financera l'origen d'aquesta gran recessió, quan la causa de la crisi no és financera sinó política.
 
Emili Tortosa (Alzira, 1941), llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de València, va ingressar com a bidell en la Caixa d’Estalvis de València en 1956. En 1989 va ser director general de la mateixa i en 1991 (i fins a 1998) director general de Bancaixa, la fundació del qual va promoure a partir de la fusió de l’antiga Caixa d’Estalvis de València amb altres entitats. Ha ocupat al llarg d’una dilatada vida professional gran nombre de càrrecs en l’àmbit financer i empresarial. Actualment és president d’honor de la fundació Etnor per a l’ètica en els negocis i organitzacions, la creació de la qual va impulsar. En 2009 es va publicar el llibre d’Adolf Beltran i Emili Tortosa ‘Converses amb un directiu compromés’ (Tàndem edicions).
 

Data d'actualització: 24 de de març de 2015 09:29.

Llista de notícies