Fageca, Javi i Morabal guanyen la final del X Trofeu Pilota

Participants en la presentació de la final.

Fageca, Javi i Monrabal són els guanyadors del X Trofeu Universitat de València de la pilota valenciana, la final del qual es va jugar dissabte 25 al trinquet Pelayo. Puchol II i Santi, els rivals, res no pogueren fer contra el trio. La partida era d’entrada lliure (amb la presentació del carnet) per a tots els membres de la comunitat universitària.

La presentació de la fianl, dijous 23, va estar presidida pel vicerector de la Universitat de València, Antonio Ariño, que ha començat la seua intervenció explicant el perquè de l'acte en l'edifici La Nau. “Ens acostem al 750 aniversari de la mort de Lluís Vives i per açò hem volgut fer esta presentació en La Nau, sota la seua atenta mirada. I és que la pilota no és solament un esport; també és part del nostre patrimoni cultural. Per açò té més raó de ser el nostre compromís”.
 
Tot seguit va prendre la paraula Alfredo Hernando ‘Fredi’, directiu de l'entitat organitzadora, Val Net. “Est és un torneig especial per a nosaltres perquè la Universitat de València és més que un patrocinador. És una entitat que s'implica en la cura, promoció i difusió de la pilota i la nostra manera de correspondre és posant als millors professionals del trinquet. En este desè aniversari han jugat els campions de les tres últimes edicions del Circuit Professional i els defensors del títol, Genovés II i Raúl, i les dos semifinals han resultat un gran espectacle, com esperem succeïsca amb la final”, ha dit.
 
La Federació de Pilota Valenciana també ha estat representada en la presentació a través del seu vicepresident Pedro López, qui ha assenyalat que “la Federació es suma a l'agraïment a la Universitat de València pel seu suport incondicional a l'esport autòcton. Pel que fa al torneig solament cal assenyalar que han participat els millors professionals de l'actualitat i que la final necessàriament ha de ser espectacular per la qualitat dels contendents”.
 
A continuació ha pres la paraula el màxim responsable de l'àrea d'Esports de la Universitat, José Campos, per a assenyalar que “el vincle de la Universitat de València amb la pilota ve des de lluny i per a nosaltres és quasi una obligació perquè es tracta d'alguna cosa molt valenciana. Per este motiu la nostra intenció és mantenir totes les activitats vinculades al nostre esport i fins i tot ampliar-les”.
 
Quant als protagonistes de la final, Puchol II també ha volgut destacar la implicació de la Universitat amb l'esport autòcton. “Des de la meua posició d'estudiant de la Universitat de València i de pilotari professional puc assegurar que la pilota s'està assentant entre els joves gràcies a la Universitat i a la promoció que fa del nostre esport. Per a mi és un honor jugar la final d'este trofeu”.
 
En el bàndol contrari, Fageca ha comentat que “la pilota està necessitada de gent nova, de públic jove, i en este sentit cal elogiar l'esforç de la Universitat, que està tenint els seus fruits. Ara ens toca als pilotaris oferir el millor de nosaltres mateixos i intentarem que la final siga un gran espectacle”.
 
En acabar la presentació la Universitat de València i Val Net han perllongat el vincle de col•laboració entre ambdues entitats per espai d'un any amb la signatura d'un nou conveni. “Ja són deu anys de vinculació amb la pilota i el nostre desig és que siguen molts més”, ha comentat Antonio Ariño.
 

Data d'actualització: 27 de d’abril de 2015 07:00.

Llista de notícies