Puebla de San Miguel acull una exposició sobre la Universitat i L’Alt Túria

Vista de L'Alt Túria.

La localitat de Puebla de San Miguel (Racó d’Ademús) acull, des del passat 31 de juliol, aquesta mostra, que romandrà oberta al públic durant l’agost. Més de 45 especialistes, tant docents de la Universitat de València com a tècnics d’aquest entorn, han col·laborat en l’elaboració d’aquesta exposició que repassa els valors culturals i mediambientals del curs alt del Túria.

L’alcaldessa de Puebla de San Miguel, Eva María Azcutia, va inaugurar els 28 panells que componen aquesta mostra al costat del cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, Antonio C. Ledo; el comissari de l’exposició, el catedràtic de Química Analítica Ángel Morales; la directora general de Medi Natural, Salomé Pradas; el director del Parc Natural de la Puebla de San Miguel, Miguel Tatay; i altres autoritats institucionals, agents mediambientals i veïns de la comarca del Racó d’Ademús. 

L’alcaldessa va agrair a la Universitat l’exhaustiu treball realitzat en conjuminar les recerques de professors i tècnics de les comarques dels Serrans i del Racó d’Ademús. “Per a nosaltres és un orgull tindre ací a la Universitat de València i veure que els docents i especialistes es preocupen per investigar sobre la nostra terra, les nostres aigües, la nostra història i el nostre entorn natural”, va assegurar l’alcaldessa. 
 
El comissari de l’exposició, Ángel Morales, catedràtic de Química Analítica de la Universitat, va explicar als assistents els blocs temàtics que acullen els 28 panells, que aborden des dels aspectes historicopatrimonials fins als valors ambientals (paleontologia, fauna, flora, qualitat de les aigües, espais protegits, el cel nocturn, etcètera). 
 
Una exposició interdisciplinària que, segons va explicar Ángel Morales, “és un aparador del treball de la Universitat de València que ha aconseguit visualitzar els treballs de recerca i divulgació que desenvolupen els docents i investigadors de la nostra institució, acompanyats per la tasca d’altres especialistes locals (tècnics del Parc Natural de la Puebla de San Miguel, Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, etcètera) per tal d’aconseguir una mostra d’allò més completa”. 
 
Els especialistes i/o departaments de la Universitat que han participat en l’exposició són: Antonio C. Ledo (Dpt. Història de l’Antiguitat i de la Cultura Escrita), Ángel Morales i Agustín Pastor (Dpt. Química Analítica), Emilio Iranzo i Jaime Escribano (Dpt. Geografia), Martín Peña (geògraf, tècnic del Vicerectorat de Projecció Territorial), Carlos de Santisteban, Maite Súñer i Francisco Javier Ruiz (Dpt. Geologia), Juan Rueda, María Jesús Sanchis, Cristina Molina, José Juan Mateo i Sergi Maicas (Dpt. de Microbiologia i Ecologia), Javier Lluch i Pilar Navarro (Dpt. Zoologia), Javier Armengol i Juan S. Monrós (Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva), Ángeles Raduán, Mercedes Fernández i Francisco Javier Aznar (Dpt. Zoologia), Gerardo Stübing, Pablo Ferrer, Alberto Guillén i Juan Bautista Peris (Dpt. Botànica), Enric Marco Soler (Dpt. Astronomia i Astrofísica), Fernando J. Ballesteros (Cap d’Instrumentació de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València), José Luis Jiménez Salvador (Dpt. Prehistòria i Arqueologia), Encarnación Montero Tortajada i Daniel Benito Goerlich (Dpt. Història de l’Art), Amparo Felipo Orts (Dpt. Història Moderna), Gregorio González Alcaide (Dpt. Història de la Ciència i Documentació), Víctor Agulló Calatayud (Dpt. Sociologia i Antropologia Social), Miriam Civera Jorge (Dpt. Teoria dels Llenguatges), Ernesto López-Baeza i Niobe Peinado García (Grup de Climatologia des de Satèl·lits), Antonio José Morales Hernández i Carlos Caurín Alonso (Dpt. Didàctica de les Ciències Experimentals), Joaquín Martín Cubas (Dpt. Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració). 
 
L’exposició ‘La Universitat de València i els seus entorns comarcals: L’Alt Túria valencià’ romandrà en la Sala de l’Arxiu de Puebla de San Miguel (cedida per part de l’Ajuntament a la Universitat i el Parc Natural) fins a setembre.
 

Data d'actualització: 1 de d’agost de 2014 13:54.

Llista de notícies